Kinderboerderij De Beestenbult

Ontdek De Beestenbult: Een Betoverende Kinderboerderij en Werkplek

Welkom bij De Beestenbult, een idyllische kinderboerderij gelegen in het hart van Hoogeveen. Meer dan alleen een plek om dieren te bewonderen, is De Beestenbult een gemeenschapshub waar zowel dieren als mensen met een beperking een thuis vinden. Laat je betoveren door het rustgevende landschap, de vrolijke dieren en de warme sfeer die deze plek kenmerkt.

De Beestenbult is niet zomaar een kinderboerderij; het is een veelzijdige werk-, leer- en dagbestedingslocatie beheerd door Cosis. Hier vinden volwassenen met een beperking een zinvolle werkplek waar ze de dieren verzorgen, de terreinen onderhouden en meewerken in de kantine. Deze betrokkenheid draagt bij aan hun persoonlijke ontwikkeling en biedt hen een gevoel van trots en eigenwaarde.

De kinderboerderij van De Beestenbult is een populaire bestemming voor gezinnen, scholen en lokale bewoners. Omringd door een prachtig park en nabij het levendige winkelcentrum De Weide, biedt het een oase van rust midden in de stad. Bezoekers kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie in het gezellige theehuis terwijl ze uitkijken over de weelderige weilanden waar geiten, schapen, pony’s en alpaca’s grazen. Kinderen worden uitgenodigd om deel te nemen aan educatieve activiteiten georganiseerd door De Beestenbult, die regelmatig kleine en grotere evenementen organiseren. Van interactieve rondleidingen tot knutselmiddagen, er is altijd iets te beleven dat de band tussen jonge bezoekers en de natuur versterkt. De medewerkers delen graag hun kennis over de verschillende diersoorten en laten kinderen kennismaken met de basis van dierverzorging.

Praktische Informatie

  • Openingstijden:
    • November t/m Maart: Ma. t/m vr. van 8:30 tot 16:00 uur, Za. en Zo. van 10:30 tot 16:00 uur.
    • April t/m Oktober: Ma. t/m vr. van 8:30 tot 17:00 uur, Za. en Zo. van 10:30 tot 17:00 uur.

Plan je bezoek aan De Beestenbult en geniet van een dag vol plezier, educatie en ontspanning in een omgeving die zowel verrijkend als gastvrij is voor iedereen. Kom langs en ontdek waarom De Beestenbult een geliefde bestemming is voor jong en oud!

Korenstraat 47, 7908NL Hoogenveen

Website

Delen is leuk!