Kinderboerderij Skik Hoogkarspel

Kinderboerderij SKIK, gelegen in Hoogkarspel, is een prachtige plek waar kinderen en volwassenen op een leuke en educatieve manier in contact kunnen komen met dieren en de natuur. Deze kinderboerderij, die in 2009 werd geopend, draait volledig op de inzet van enthousiaste vrijwilligers en biedt tal van activiteiten voor jong en oud.

Dieren en Activiteiten

Bij Kinderboerderij SKIK kun je genieten van een breed scala aan dieren, waaronder geiten, schapen, kippen, konijnen en pony’s. De boerderij richt zich op het behoud van zeldzame en inheemse dierrassen, wat het een bijzondere plek maakt om meer te leren over dierenwelzijn en biodiversiteit.

Voor kinderen worden er regelmatig leuke en leerzame activiteiten georganiseerd. Denk hierbij aan de jaarlijkse Kinderboerderijdag, paaseieren zoeken, en speciale themadagen zoals de NL-Doet dag. Deze evenementen bieden kinderen de kans om actief deel te nemen aan de verzorging van de dieren en het leven op de boerderij.

Educatief en Sociaal-Maatschappelijk

Kinderboerderij SKIK heeft een sterke educatieve en sociaal-maatschappelijke functie in de regio. De boerderij werkt samen met lokale scholen om educatieve programma’s aan te bieden die kinderen meer leren over de natuur, dieren en duurzaamheid. Bovendien biedt SKIK een dagbesteding voor kinderen en jongeren die geen reguliere scholing kunnen volgen, en ondersteunt het re-integratieprojecten voor volwassenen.

De boerderij streeft ernaar om haar bezoekers bewust te maken van milieuvriendelijke en duurzame praktijken. Dit wordt onder andere gedaan door middel van workshops en cursussen die gericht zijn op duurzaamheid en dierenverzorging​.

Vrijwilligers en Ondersteuning

De kinderboerderij draait volledig op de inzet van vrijwilligers, van wie er ongeveer 80 actief zijn. Deze vrijwilligers helpen met de dagelijkse verzorging van de dieren, het organiseren van activiteiten en het onderhoud van het terrein. SKIK is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers die een handje willen helpen en zo hun steentje willen bijdragen aan deze mooie gemeenschap.

Daarnaast kan de boerderij rekenen op de steun van donateurs en sponsors. Via adoptieprogramma’s en donaties kunnen particulieren en bedrijven bijdragen aan het behoud en de ontwikkeling van de boerderij​. 

Praktische Informatie

Kinderboerderij SKIK is geopend van maandag tot en met zaterdag op verschillende tijdstippen, en op zondagmiddag. De boerderij is gesloten op eerste en tweede kerstdag. Bezoekers zijn welkom, maar dienen er rekening mee te houden dat de boerderij alleen toegankelijk is wanneer er vrijwilligers aanwezig zijn​.

Plan je volgende bezoek aan Kinderboerderij SKIK en ervaar zelf de vreugde en het plezier van deze bijzondere plek. Of je nu komt om de dieren te aaien, deel te nemen aan een workshop, of gewoon te genieten van de rust en schoonheid van de natuur, Kinderboerderij SKIK heeft voor iedereen iets te bieden.

Zanglijster 15, 1616 HE Hoogkarspel
www.kinderboerderijskik.nl

Delen is leuk!