Kinderboerderij Doniastate

Welkom bij Kinderboerderij Doniastate, gelegen in het pittoreske Stiens, Friesland. Deze ruim opgezette kinderboerderij is de ideale plek voor een gezellig dagje uit met het hele gezin. Of je nu komt voor de dieren, de speeltuin of het kabouterbos, er is voor ieder wat wils.

Activiteiten en Attracties

Dierontmoetingen: Kinderboerderij Doniastate herbergt een diverse verzameling dieren waaronder geiten, schapen, alpaca’s, en meer exotische dieren zoals schildpadden en gekko’s. Kinderen kunnen de dieren aaien en meer leren over hun verzorging. Een van de hoogtepunten is het knuffelhuis waar kinderen onder begeleiding konijntjes kunnen aaien​.​​

Speeltuin en Kabouterbos: Naast de dieren biedt Doniastate ook een uitgebreide speeltuin met diverse speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen van alle leeftijden. Voor de jongere bezoekers is er een kabouterbos waar ze op avontuur kunnen gaan en hun fantasie de vrije loop kunnen laten​.

Horeca en Faciliteiten: Bezoekers kunnen genieten van een hapje en een drankje in het restaurant van de kinderboerderij. Het terras biedt een prachtig uitzicht over het terrein, zodat ouders kunnen ontspannen terwijl de kinderen spelen. Daarnaast is de boerderij toegankelijk voor mindervaliden en is er voldoende parkeergelegenheid.

Educatieve en Recreatieve Activiteiten

Kinderboerderij Doniastate biedt ook begeleiding en dagbesteding aan mensen met een Wmo- of WLZ-indicatie. Er zijn diverse groepen die zich bezighouden met horeca, dierverzorging en tuinonderhoud, wat de boerderij een afwisselende en leerzame plek maakt voor deelnemers.

Praktische Informatie

Openingstijden:

  • Hoogseizoen (1 april – 31 oktober): Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
  • Laagseizoen (1 november – 31 maart): Woensdag tot zondag geopend van 10:00 tot 17:00 uur.

Toegangsprijzen: Bezoekers kunnen de actuele toegangsprijzen en eventuele kortingen vinden op de officiële website van de kinderboerderij.

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, kijk op de officiële website van Kinderboerderij

Delen is leuk!