Klimbos Fun Forest Rotterdam

Klimbos Fun Forest Rotterdam, gelegen in het prachtige Kralingse Bos, biedt een unieke combinatie van avontuur en natuur. Dit klimbos is de perfecte bestemming voor een dagje uit met het gezin, kinderfeestjes, teambuilding of een avontuurlijke middag met vrienden.

Klimroutes en Ziplines

Fun Forest heeft speciale parcours voor kinderen, waaronder de populaire Monkey Trail. Dit parcours is ontworpen voor de kleinste avonturiers en bevat leuke en veilige hindernissen zoals evenwichtsbalken, touwnetten en klimrekken. Kinderen vanaf 110 cm kunnen hier al aan de slag, wat het ideaal maakt voor gezinnen met jonge kinderen​. Kinderen vanaf 1,30 meter kunnen bijna alle routes klimmen, terwijl de meer uitdagende parcoursen beschikbaar zijn voor klimmers vanaf 1,50 meter​. 

Voor de oudere kinderen en tieners zijn er uitdagendere parcours op grotere hoogtes. Deze bevatten spannende elementen zoals een bungee jump en een vrije val, wat een onvergetelijke ervaring belooft​

Fun Forest Rotterdam heeft in totaal acht verschillende klimroutes met variërende moeilijkheidsgraden, van eenvoudig tot uitdagend. De parcoursen gaan tot een hoogte van 15 meter en bevatten diverse obstakels zoals bruggen, netten en ziplines. 

Veiligheid en Begeleiding

Bij Fun Forest staat veiligheid voorop. Alle routes zijn voorzien van een continu zekersysteem, zodat klimmers altijd vastzitten. Het vriendelijke en goed getrainde personeel staat klaar om te helpen en te begeleiden. Ouders kunnen hun kinderen vanaf de grond volgen of zelf meedoen met de klimavonturen.

Watersporten en Meer

Naast het klimmen biedt Fun Forest Rotterdam ook watersportactiviteiten op de Kralingse Plas. Bezoekers kunnen SUP-boarden (Stand Up Paddle) of kanoën, wat zorgt voor een leuke afwisseling en een complete dag vol activiteiten. Materiaal voor deze activiteiten kan ter plaatse gehuurd worden. Vergeet niet een tussenstop te maken op ‘Vogeleiland’ voor een picknick.

Eten en Drinken bij Boss Kitchen

Na al die avonturen kun je heerlijk bijkomen in de Boss Kitchen. Hier worden verse, biologische en fairtrade producten geserveerd. Of je nu zin hebt in een gezonde lunch, een lekkere snack of gewoon een kopje koffie, alles is met zorg en aandacht bereid​. De keuken werkt zoveel mogelijk met biologische en fairtrade producten, wat zorgt voor heerlijke en verantwoorde maaltijden.

Evenementen en Teambuilding

Fun Forest Rotterdam is ook een ideale locatie voor groepsactiviteiten en teambuilding. Er zijn speciale programma’s beschikbaar voor schoolreisjes, bedrijfsuitjes en andere groepsuitjes. De combinatie van klimmen en samenwerken maakt het een perfecte plek om teamgeest en samenwerking te versterken.

Praktische Informatie

Fun Forest Rotterdam is geopend van februari tot en met november. De openingstijden variëren per seizoen, dus het is aan te raden om de actuele openingstijden op de officiële website te controleren en je tickets van tevoren te reserveren. Het park is goed bereikbaar en biedt voldoende parkeergelegenheid​.

Plan je volgende avontuur bij Klimbos Fun Forest Rotterdam en beleef een onvergetelijke dag vol actie, natuur en plezier!

Langepad 71, 3062 CJ Rotterdam
www.funforest.nl/rotterdam

Fun Forest is een avontuurlijk klimbos met diverse locaties in Nederland, waaronder Almere, Amsterdam, Rotterdam en Venlo. Elk van deze locaties biedt unieke uitdagingen en activiteiten voor jong en oud. Laten we een kijkje nemen bij wat elke locatie te bieden heeft.

Fun Forest Almere

Gelegen in het prachtige Almeerderhout, biedt Fun Forest Almere een uitgebreid parcours met verschillende niveaus van moeilijkheid. Hier kun je klimmen tussen de bomen, over touwbruggen lopen en jezelf uitdagen met spannende ziplines. Voor de jongere avonturiers is er een speciaal kinderparcours, terwijl de meer ervaren klimmers zich kunnen wagen aan de hogere en moeilijkere routes. Almere staat bekend om zijn ruime opzet en de mogelijkheid om te genieten van de natuur terwijl je klimt.

Fun Forest Amsterdam

In het hart van het Amsterdamse Bos ligt Fun Forest Amsterdam, een populaire bestemming voor zowel toeristen als locals. Dit klimbos biedt een breed scala aan parcoursen die variëren in hoogte en moeilijkheidsgraad. Van beginners tot doorgewinterde klimmers, iedereen vindt hier een uitdaging. De locatie biedt ook speciale teamactiviteiten, ideaal voor bedrijfsuitjes of verjaardagsfeesten. Na een dag vol avontuur kun je ontspannen in het nabijgelegen bos of genieten van een picknick aan het water.

Fun Forest Venlo

Gelegen in het prachtige natuurgebied De Maasduinen, biedt Fun Forest Venlo een avontuurlijke ervaring in een schilderachtige omgeving. Deze locatie is perfect voor natuurliefhebbers die houden van een uitdaging. De parcoursen variëren van eenvoudig tot zeer uitdagend, en bieden voor elk wat wils. Venlo staat bekend om zijn gastvrije sfeer en prachtige uitzichten, wat het een ideale plek maakt voor een dagje uit met familie of vrienden. Naast het klimmen kun je in de omgeving ook genieten van wandelingen en fietstochten.

Algemene Informatie en Tips

Bij alle locaties van Fun Forest is veiligheid een topprioriteit. Alle klimmers krijgen een uitgebreide veiligheidsinstructie en klimmen met professioneel materiaal. Het is aan te raden om comfortabele kleding en stevige schoenen te dragen. Reserveren wordt aangeraden, vooral in het weekend en tijdens vakanties, om teleurstellingen te voorkomen.

Fun Forest biedt een unieke kans om de natuur op een avontuurlijke manier te ervaren. Of je nu een adrenalinejunkie bent of gewoon een leuke dag buiten wilt doorbrengen, Fun Forest heeft voor iedereen iets te bieden. Bezoek een van de locaties en ontdek zelf de spanning en sensatie van het klimmen tussen de bomen.

Delen is leuk!