Drukkerijmuseum Meppel

Stap binnen in de fascinerende wereld van het drukwerk bij het Drukkerijmuseum Meppel. Dit unieke museum brengt de rijke geschiedenis van de drukkunst tot leven met werkende drukpersen, interactieve activiteiten en boeiende tentoonstellingen. Of je nu een geschiedenisliefhebber bent, een kunstliefhebber, of gewoon op zoek bent naar een leuk dagje uit met het gezin, het Drukkerijmuseum Meppel heeft voor ieder wat wils.

Een Reis door de Tijd van Drukwerk

Het Drukkerijmuseum Meppel is niet zomaar een museum; het is een levende werkplaats waar oude ambachtelijke druktechnieken nog dagelijks worden gedemonstreerd. Bezoekers kunnen zelf ervaren hoe het is om een pagina te drukken met loden letters, en zelfs hun eigen papier scheppen in een grote oude papierton.

Interactieve Activiteiten voor Kinderen

Voor kinderen is er in het museum van alles te beleven. Ze kunnen zelf aan de slag in de kinderdrukkerij, waar ze leren hoe ze hun eigen kleine meesterwerken kunnen creëren. Daarnaast is er een leuke speurtocht door het museum met een beloning aan het einde. Deze speelse elementen maken het Drukkerijmuseum een perfecte bestemming voor een educatief en leuk dagje uit met de hele familie.

Workshops en Demonstraties

Het museum biedt regelmatig workshops en cursussen aan waar bezoekers zelf kunnen leren drukken. Enthousiaste vrijwilligers geven rondleidingen en demonstraties, waarbij ze de werking van de drukpersen uitleggen en de geschiedenis van de drukkunst tot leven brengen​.

Praktische Informatie

Het Drukkerijmuseum Meppel is te vinden aan de Kleine Oever 11, 7941 BK Meppel. Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 13:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijzen zijn €8,50 voor volwassenen, €5,00 voor kinderen en €7,50 voor 65+’ers. Gezinskaarten zijn ook beschikbaar voor €22,00.

Faciliteiten en Bereikbaarheid

Het museum is goed toegankelijk voor rolstoelgebruikers en heeft faciliteiten zoals een museumwinkel, koffiecorner en gratis wifi. Er is voldoende parkeergelegenheid in de omgeving en het museum is ook goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Plan je bezoek aan het Drukkerijmuseum Meppel en ontdek de betoverende wereld van drukwerk. Voor meer informatie en actuele tentoonstellingen, bezoek de officiële website van het Drukkerijmuseum Meppel​.

Kleine Oever 11, 7941 BK Meppel
https://www.drukkerijmuseum-meppel.nl/

Delen is leuk!