Museum Heerenveen

Museum Heerenveen, gelegen in het hart van Heerenveen, biedt bezoekers een fascinerende reis door de geschiedenis van deze bijzondere regio. Dit dubbelmuseum combineert het verhaal van Heerenveen met het biografisch museum van Ferdinand Domela Nieuwenhuis, een invloedrijke figuur in de Nederlandse geschiedenis.

Wat je kunt Verwachten

De Collectie: Het museum heeft een uitgebreide collectie die varieert van archeologische vondsten tot schilderkunst uit de 19e eeuw. Een van de hoogtepunten is de grootste indoor stadsmaquette van Nederland, die Heerenveen in 1830 toont. Bezoekers kunnen ook kennismaken met de grietmannen, de Friese burgemeesters, en hun invloed op de regio​.

Domela Nieuwenhuis: Het biografisch museum over Ferdinand Domela Nieuwenhuis (1846-1919) biedt een diepgaand inzicht in het leven en werk van deze dominee, vrijdenker en socialist, die bekend stond als ‘us ferlosser’ (onze verlosser) vanwege zijn inzet voor de arbeidersklasse​.

Tentoonstellingen en Activiteiten

Museum Heerenveen organiseert regelmatig wisselende tentoonstellingen en biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Van educatieve programma’s voor scholen tot interactieve tentoonstellingen, er is altijd iets nieuws te ontdekken. Het museum biedt ook rondleidingen die dieper ingaan op de verhalen en objecten in de collectie​.

Praktische Informatie

Het museum is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 11:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 13:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijzen zijn €8,50 voor volwassenen en €4,50 voor kinderen van 6 tot 17 jaar. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang. Voor groepen vanaf 10 personen geldt een gereduceerd tarief van €5,50 per persoon​.

Museum Heerenveen is gemakkelijk bereikbaar en ligt vlakbij gezellige winkeltjes en restaurants in het centrum van Heerenveen. Na je bezoek kun je genieten van een kop koffie in het museumcafé of een uniek souvenir kopen in de museumwinkel​​.

Bezoek Museum Heerenveen en ontdek de rijke geschiedenis en cultuur van deze prachtige regio.

Minckelersstraat 11, 8442 CE Heerenveen
www.heerenveenmuseum.nl

Delen is leuk!