Kazemattenmuseum

Het Kazemattenmuseum, gelegen op de Afsluitdijk in Kornwerderzand, biedt een unieke blik op de Nederlandse verdedigingswerken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit museum is de enige plek in Europa waar de Duitse Blitzkrieg succesvol werd gestopt door slechts 225 Nederlandse soldaten die standhielden tegen een overmacht van 17.000 Duitse troepen. Een heroïsch verhaal dat hier tot leven komt.

Historische Kazematten

De kazematten (bunkers) zijn zorgvuldig gerestaureerd en ingericht om bezoekers een realistisch beeld te geven van de gebeurtenissen in mei 1940. Elke kazemat heeft een specifieke functie en vertelt zijn eigen verhaal. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld de commandokazemat, keuken/luchtdoelremisekazemat, mitrailleurkazemat, kanonkazemat en zoeklichtkazemat verkennen. Deze verdedigingswerken waren essentieel in het tegenhouden van de Duitse opmars​.

Interactieve Tentoonstellingen

Het museum biedt diverse interactieve tentoonstellingen en activiteiten. In het bezoekerscentrum worden continu video’s vertoond met interviews van veteranen die hun ervaringen uit de oorlog delen. Bezoekers kunnen ook genieten van educatieve rondleidingen en de mogelijkheid om vragen te stellen aan deskundige gidsen​.

Praktische Informatie

Het Kazemattenmuseum is gemakkelijk bereikbaar en biedt gratis parkeergelegenheid op parkeerterreinen P1 en P2 bij het Afsluitdijk-Wadden Center. Het museum is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en honden zijn aangelijnd toegestaan. De toegangsprijzen zijn €9,50 voor volwassenen en €4,75 voor kinderen van 4 tot 12 jaar. Museumkaart- en Veteranenkaart-houders hebben gratis toegang, maar moeten wel van tevoren online reserveren.

Plan je bezoek aan het Kazemattenmuseum en duik in de rijke geschiedenis van Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor meer informatie en om tickets te reserveren, bezoek de officiële website van het Kazemattenmuseum​.​​

Afsluitdijk 1, 8752 TR Kornwerderzand
http://www.kazemattenmuseum.nl/

Delen is leuk!