Museum Joure

In het hart van Joure, Friesland, vind je Museum Joure, een unieke bestemming waar je de oorsprong van de wereldberoemde koffie- en theemerken Douwe Egberts en Pickwick kunt ontdekken. Het museum is gevestigd op een historisch industrieterrein en biedt een fascinerende kijk op traditioneel vakmanschap en de rijke geschiedenis van deze merken.

Douwe Egberts en Pickwick:

Museum Joure is de bakermat van Douwe Egberts, opgericht door Egbert Douwes in 1753. Hier kun je alles leren over de geschiedenis van koffie en thee in Nederland. Het museum toont de ontwikkeling van Douwe Egberts, van een kleine winkel in koloniale waren tot een wereldwijd merk. Bezoekers kunnen de eerste fabriek van Douwe Egberts en de historische winkel “De Witte Os” verkennen​.

Tentoonstellingen:

Naast de rijke geschiedenis van koffie en thee, biedt Museum Joure diverse andere tentoonstellingen. Bezoek de Metaalwarenfabriek om te leren over traditioneel gieten en smeden, bewonder de collectie Friese klokken, of ervaar de drukkerij waar je zelf een boekenlegger kunt maken met authentieke drukpersen​.

Activiteiten voor Kinderen:

Museum Joure is ook een geweldige bestemming voor kinderen. De “LenteMaakfabriek” biedt allerlei leuke doe-activiteiten, zowel binnen als buiten. Daarnaast zijn er regelmatig workshops en interactieve tentoonstellingen die speciaal gericht zijn op jonge bezoekers, waardoor het museum een perfect gezinsuitje is​​.

Praktische Informatie:

Het museum is bijna dagelijks geopend en biedt gratis parkeergelegenheid naast het terrein. Een toegangskaartje kost €9,00 bij de kassa, inclusief een kopje Douwe Egberts koffie, Pickwick thee, of een glas limonade. Online reserveren geeft een kleine korting en verzekert je van een plek. Na je bezoek kun je ontspannen in het museumcafé “De Túnkeamer” en genieten van de prachtige museumtuin.

Conclusie:

Museum Joure biedt een unieke en leerzame ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu een koffieliefhebber bent, geïnteresseerd bent in historisch vakmanschap, of op zoek bent naar een leuk en educatief uitje voor het gezin, dit museum heeft voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ontdek de fascinerende wereld van Douwe Egberts en traditioneel Fries vakmanschap!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Museum Joure.

Museumstraat 2, 8501 CD Joure
http://www.museumjoure.nl/

Delen is leuk!