Nationaal Tinnen Figuren Museum

Gelegen in het historische stadje Ommen, biedt het Nationaal Tinnen Figuren Museum een unieke ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Dit bijzondere museum, gevestigd in het oude stadhuis van Ommen, herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 120.000 tinnen figuren in alle vormen en maten. Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, kunst of miniaturen, dit museum heeft voor ieder wat wils.

Wat Te Verwachten:

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum neemt je mee op een reis door de tijd en laat je de wereld zien door de ogen van tinnen figuren. De collectie omvat niet alleen figuren van tin, maar ook van papier, composietmateriaal, kunststof, aluminium en staal. Dit maakt het museum tot een fascinerende plek waar je de evolutie van deze figuren door de eeuwen heen kunt volgen. Van middeleeuwse pelgrimsinsignes tot 18e-eeuws speelgoed en 19e-eeuwse tinnen soldaatjes, de collectie biedt een breed scala aan historische en culturele voorwerpen.

Interactieve Activiteiten:

Het museum biedt een scala aan activiteiten die bezoekers actief betrekken bij de tentoonstellingen. Bezoekers kunnen deelnemen aan demonstraties van tingieten en workshops tin beschilderen. Er zijn ook puzzeltochten en speciale programma’s voor gezins- of schooluitjes, waardoor het museum een ideale bestemming is voor een educatief en leuk dagje uit met het gezin​.

Diorama’s en Tentoonstellingen:

Een van de hoogtepunten van het museum zijn de uitgebreide diorama’s die verschillende historische gebeurtenissen en scènes uitbeelden. Zo zijn er diorama’s van de Slag bij Ane uit 1227 en displays van Nederlandse streekdrachten. Deze diorama’s brengen de geschiedenis tot leven en bieden een visueel aantrekkelijke manier om meer te leren over belangrijke momenten uit het verleden​.

Praktische Informatie:

Het Nationaal Tinnen Figuren Museum is geopend van maandag tot en met zaterdag van 13:00 tot 17:00 uur. Tijdens schoolvakanties zijn de openingstijden hetzelfde. Het museum is gesloten op Nieuwjaarsdag en Eerste Kerstdag. Toegangsprijzen zijn zeer betaalbaar: kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang, kinderen van 5 tot 12 jaar betalen €3,50 en volwassenen betalen €9,00. Het museum biedt ook groepskortingen en speciale arrangementen voor scholen en gezelschappen​.

Conclusie:

Een bezoek aan het Nationaal Tinnen Figuren Museum biedt een boeiende en educatieve ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Of je nu geïnteresseerd bent in de geschiedenis, kunst of gewoon een leuk dagje uit zoekt, dit museum heeft voor iedereen iets te bieden. Plan je bezoek en ontdek de betoverende wereld van tinnen figuren in het prachtige Ommen!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van het Nationaal Tinnen Figuren Museum.

Markt 1, 7731 DB Ommen
http://www.tinnenfigurenmuseum.nl/

Delen is leuk!