Museum van de 20e Eeuw

Gelegen op het prachtige Oostereiland in Hoorn, biedt het Museum van de 20e Eeuw een unieke kans om de 20e eeuw opnieuw te beleven. Dit museum, gehuisvest in een voormalige gevangenis, neemt je mee op een nostalgische reis door de geschiedenis met een indrukwekkende verzameling van vintage interieurs, speelgoed, huishoudelijke apparaten en nog veel meer.

Wat Te Verwachten:

Het museum toont duizenden voorwerpen die het dagelijks leven van de vorige eeuw illustreren. Wandel door een klassieke Nederlandse winkelstraat, neem plaats in een ouderwets klaslokaal, of bewonder de uitgebreide collectie van speelgoed, waaronder iconische stukken zoals Meccano en de eerste videospelletjes zoals Pong. Elke kamer vertelt het verhaal van een andere periode, van de vroege jaren 1900 tot de jaren 1980, en laat zien hoe snel en ingrijpend het leven veranderde in de 20e eeuw.

Interactieve Ervaringen:

Naast de vaste collectie organiseert het museum regelmatig tijdelijke tentoonstellingen en activiteiten. Voor kinderen is er een gratis speurtocht en een audiotour, terwijl volwassenen ook kunnen genieten van een informatieve audiotour. De interactieve tentoonstellingen maken het museum een boeiende bestemming voor bezoekers van alle leeftijden.

Praktische Informatie:

Het museum is het hele jaar door geopend, van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur en in het weekend van 12:00 tot 17:00 uur. De toegangsprijzen zijn €10,00 voor volwassenen en €5,00 voor kinderen van 4 tot 16 jaar. Kinderen tot 3 jaar hebben gratis toegang. Het museum is rolstoeltoegankelijk en biedt faciliteiten zoals een restaurant, een museumwinkel en parkeergelegenheid​.

Conclusie:

Een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw biedt een unieke en nostalgische ervaring voor het hele gezin. Of je nu herinneringen wilt ophalen aan vervlogen tijden of de geschiedenis van de vorige eeuw wilt ontdekken, dit museum heeft voor iedereen iets te bieden. Plan je bezoek en reis terug in de tijd in het hart van Hoorn!

Voor meer informatie en om je tickets te boeken, ga naar de officiële website van het Museum van de 20e Eeuw.

Krententuin 24
Parkeren:, Nieuwe Wal, 1621 DG Hoorn
https://www.museumhoorn.nl/

Delen is leuk!