Landgoed de Olmenhorst: Een Groene Oase voor het Hele Gezin

Gelegen in Lisserbroek, tussen Amsterdam, Haarlem, en Leiden, biedt Landgoed de Olmenhorst een unieke mix van natuur, recreatie, en educatie. Dit historische landgoed, dat teruggaat tot 1854, is beroemd om zijn biologische appel- en perenboomgaarden, monumentale panden en gevarieerde activiteiten. Of je nu op zoek bent naar ontspanning, avontuur, of een leerzame ervaring met het gezin, de Olmenhorst heeft het allemaal.

Wat Te Verwachten: Zelfpluk en Boomgaarden

Landgoed de Olmenhorst beslaat maar liefst 31 hectare en biedt een prachtig landschap waar bezoekers vrij door de boomgaarden kunnen wandelen. Vooral in de oogstseizoenen, die plaatsvinden in september en oktober, is het landgoed een trekpleister voor gezinnen en natuurliefhebbers. Tijdens deze periode kunnen bezoekers hun eigen appels en peren plukken, wat een leuke en leerzame activiteit is voor zowel kinderen als volwassenen.

De zelfpluk is niet alleen een educatieve ervaring, maar ook een geweldige manier om bewust met de natuur om te gaan en zelf vers fruit te oogsten. Het is een jaarlijks terugkerend evenement dat families uitnodigt om een dag op het landgoed door te brengen en te genieten van het fruit dat de boomgaarden te bieden hebben.

Eten en Drinken: Biologische Verwennerijen

Na een wandeling door de boomgaarden of een actieve zelfpluksessie kun je op Landgoed de Olmenhorst terecht in de Fruitloods, een sfeervol restaurant dat bekend staat om zijn biologische gerechten. Hier kun je genieten van verse en lokaal geproduceerde maaltijden, van een eenvoudige lunch tot een uitgebreide high tea te midden van de idyllische boomgaarden.

Het terras en de kas bieden een unieke eetervaring in een rustgevende omgeving. Geniet van biologische lekkernijen terwijl je uitkijkt op de prachtige natuur, wat de perfecte afsluiting is van een ontspannende dag op het landgoed.

Workshops en Evenementen: Creatieve en Educatieve Activiteiten

Naast de zelfplukactiviteiten organiseert Landgoed de Olmenhorst het hele jaar door diverse workshops en evenementen. Van creatieve ateliers waar bezoekers ambachtelijke technieken kunnen leren, tot zakelijke evenementen en teambuildingactiviteiten, er is altijd iets te doen op het landgoed.

Voor kinderen zijn er regelmatig speurtochten en interactieve activiteiten, waardoor een bezoek aan de Olmenhorst zowel leuk als educatief is voor alle leeftijden. Deze activiteiten maken het landgoed een ideale bestemming voor een gezinsuitje, waar kinderen op een speelse manier meer leren over de natuur.

Praktische Informatie: Toegankelijkheid en Bereikbaarheid

Landgoed de Olmenhorst is dagelijks geopend van 09:00 tot 18:00 uur en biedt gratis parkeergelegenheid, waardoor het een toegankelijke en aantrekkelijke bestemming is voor bezoekers uit de hele Randstad. Het landgoed is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer, wat het een ideale bestemming maakt voor zowel een korte als lange dagtocht.

Honden zijn ook welkom op het terrein, mits ze aangelijnd zijn, waardoor het ook een geschikte locatie is voor gezinnen met huisdieren.

Conclusie: Een Dagje Weg in de Natuur bij Landgoed de Olmenhorst

Landgoed de Olmenhorst biedt de perfecte balans tussen natuur, ontspanning en educatie. Of je nu geniet van een rustige wandeling door de boomgaarden, deelneemt aan een creatieve workshop, of simpelweg komt voor een heerlijke maaltijd in de Fruitloods, dit landgoed heeft voor iedereen iets te bieden.

Met zijn biologische appel- en perenboomgaarden, diverse activiteiten en kindvriendelijke voorzieningen is de Olmenhorst een fantastische bestemming voor gezinnen, natuurliefhebbers en iedereen die op zoek is naar een dagje uit in de natuur.

Plan je bezoek en ontdek de rust, charme en recreatiemogelijkheden van Landgoed de Olmenhorst in Lisserbroek!

Adres:
Lisserweg 481, 2165 AS Lisserbroek
Website: www.olmenhorst.nl

Delen is leuk!