Bezoekerscentrum Nunspeet

Bezoekerscentrum Nunspeet, gelegen aan de rand van de Veluwe, is de ideale plek om je avontuur in dit prachtige natuurgebied te beginnen. Het centrum, ook wel bekend als de Poort van de Veluwe, biedt een schat aan informatie en activiteiten voor jong en oud, waardoor het een perfecte bestemming is voor een dagje uit met het hele gezin.​ 

Activiteiten en Bezienswaardigheden

  1. Expositie over de Veluwse Natuur: Het bezoekerscentrum heeft een uitgebreide expositie die de geschiedenis, het landschap en de flora en fauna van de Veluwe belicht. Hier kun je meer leren over de unieke natuur van het gebied, inclusief de verschillende dieren die er leven.
  2. Kabouterhut en Kabouterroute: Speciaal voor de jongere bezoekers is er een kabouterhut en een kabouterroute. Kinderen kunnen op avontuur gaan en spelenderwijs meer leren over de natuur.
  3. Wandelroutes: Vanuit het bezoekerscentrum starten diverse wandelroutes, waaronder themapaden zoals het Hulpboswachterspad en het Magische bospad. Voor mensen met een rolstoel of gezinnen met kinderwagens is er een speciale verharde route van bijna 2 kilometer die door het bos leidt​.
  4. Outdoor Activiteiten: Het bezoekerscentrum biedt ook verschillende outdoor activiteiten aan, zoals fietsverhuur, mountainbike verhuur, elektrische steptochten, en geocache GPS-wandeltochten. Deze activiteiten maken het mogelijk om de Veluwe op een actieve manier te verkennen.
  5. Kinderactiviteiten en Kinderfeestjes: Er worden regelmatig leuke en educatieve activiteiten georganiseerd voor kinderen, zoals knutselen, heksenfeestjes, en uilenballen pluizen. Ook kinderfeestjes kunnen hier gevierd worden, compleet met leuke natuuractiviteiten.

Praktische Informatie

  • Locatie: Bezoekerscentrum Nunspeet, Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet
  • Openingstijden: Woensdag t/m zondag van 10:00 tot 17:00 uur. Tijdens officiële schoolvakanties is het centrum 7 dagen per week geopend.
  • Bereikbaarheid: Het bezoekerscentrum ligt op loopafstand van station Nunspeet en biedt gratis parkeergelegenheid bij het Veluwetransferium. Het centrum is goed toegankelijk voor rolstoelen, en er is een rolstoelpad van 1,7 km beschikbaar​.

Conclusie

Bezoekerscentrum Nunspeet biedt een uitgebreide en interactieve manier om de Veluwe te ontdekken. Met boeiende exposities, leuke kinderactiviteiten, en tal van outdoor mogelijkheden, is er voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ervaar zelf wat dit prachtige natuurgebied te bieden heeft!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Bezoekerscentrum Nunspeet

Nunspeet, Plesmanlaan 2, 8072 PT Nunspeet
Bezoekerscentrum Nunspeet

Delen is leuk!