Bezoekerscentrum De Wieden

Bezoekerscentrum De Wieden, gelegen in Sint Jansklooster, is het ideale startpunt voor een ontdekkingstocht door het prachtige en waterrijke natuurgebied van Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit centrum biedt uitgebreide informatie over het gebied, evenals tal van activiteiten voor jong en oud.

Activiteiten en Bezienswaardigheden

  1. Vaarexcursies: Ontdek De Wieden vanaf het water met een van de vaarexcursies. De fluisterstille ecowaterbus vaart twee keer per dag naar het pittoreske Blokzijl en het bekende Giethoorn. Daarnaast kun je meevaren met een open excursieboot, begeleid door een boswachter of gids, die je alles vertelt over de unieke natuur en geschiedenis van het gebied​.​
  2. Wandel- en Fietsroutes: Vanaf het bezoekerscentrum starten diverse wandel- en fietsroutes die je door de rijke natuur van De Wieden leiden. Een hoogtepunt is het vlonderpad, een kort rondgaand pad over het drijvende land, waar je de diverse landschappen van De Wieden in miniatuurvorm kunt bewonderen. Dit pad is ook geschikt voor rolstoelen​.
  3. Kinderactiviteiten: Voor kinderen zijn er speciale OERRR-activiteiten waarmee ze spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Er zijn speurtochten, natuurworkshops en leuke interactieve tentoonstellingen die kinderen betrekken bij de natuur​.
  4. Watertoren Sint Jansklooster: Beklim de historische watertoren van Sint Jansklooster voor een adembenemend uitzicht over De Wieden. Deze toren, gebouwd in 1931-1932 en geopend als uitkijktoren in 2014, biedt een unieke blik op het omringende landschap​.
  5. Theeschenkerij en Winkel: Na een dag vol activiteiten kun je ontspannen in de theeschenkerij, waar je kunt genieten van lokale lekkernijen zoals appeltaart en regionale lunches. In de winkel van het bezoekerscentrum vind je diverse cadeaus en souvenirs, ideaal om een stukje van De Wieden mee naar huis te nemen.

Praktische Informatie

  • Locatie: Bezoekerscentrum De Wieden, Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster
  • Openingstijden: Woensdag, zaterdag en zondag van 12:00 tot 16:00 uur. Het centrum is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag gesloten.
  • Bereikbaarheid: Het centrum is gemakkelijk te bereiken met de auto en er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar​.

Conclusie

Bezoekerscentrum De Wieden biedt een uitgebreid scala aan activiteiten en faciliteiten voor een compleet dagje uit in de natuur. Of je nu wilt wandelen, fietsen, varen of deelnemen aan kinderactiviteiten, er is voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ontdek de ongerepte schoonheid van Nationaal Park Weerribben-Wieden!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Bezoekerscentrum De Wieden​.
Beulakerpad 1, 8326 AH Sint Jansklooster

Delen is leuk!