Blotevoetenpad Drents-Friese Wold

Bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold in Appelscha ligt een bijzonder pad dat uitnodigt tot een unieke wandelervaring: het blotevoetenpad. Hier laat je je schoenen en sokken achter om met blote voeten de natuur te verkennen.

Wat te Verwachten op het Blotevoetenpad

  1. Unieke Beleving Het pad is speciaal ontworpen om de zintuigen te prikkelen. Tijdens de 2 kilometer lange wandeling voel je het zand tussen je tenen, koel water, zacht prikkende dennennaalden en takjes. Het is een avontuur voor jong en oud, waarbij je letterlijk in contact komt met de natuur.
  2. Start- en Eindpunt De route begint en eindigt bij het Buitencentrum Drents-Friese Wold, gelegen aan Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha. Hier kun je de sleutel voor het pad ophalen tegen een borg van €10,- en een toegangstarief van €3,- per persoon. Aan het eind van de route is een wasplaats om je voeten af te spoelen​.
  3. Praktische Tips
    • Het pad is niet toegankelijk voor rolstoelen en kinderwagens.
    • Honden zijn niet toegestaan.
    • Het wordt aangeraden om anti-muggenmiddel te gebruiken, wat eventueel te koop is bij het buitencentrum.
    • Neem een handdoek mee om je voeten af te drogen na de wandeling.
  4. Openingstijden Het blotevoetenpad is geopend van 1 april tot 1 november en je kunt starten met de wandeling tot 15.45 uur​.

Extra Activiteiten in de Omgeving

Naast het blotevoetenpad biedt het Drents-Friese Wold tal van andere activiteiten. Je kunt genieten van mooie wandel- en fietsroutes door het nationale park, of een bezoek brengen aan het nabijgelegen kabouterpad of speelbos en andere natuuractiviteiten georganiseerd door het Buitencentrum Drents-Friese Wold.

Praktische Informatie

  • Locatie: Terwisscha 6a, 8426 SJ Appelscha
  • Toegangsprijs: €3,00 per persoon
  • Openingstijden: 1 april – 1 november, start tot 15.45 uur

Het Blotevoetenpad in het Drents-Friese Wold is een geweldige manier om de natuur van dichtbij te ervaren en een onvergetelijk avontuur te beleven met het hele gezin. Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Staatsbosbeheer​ .

Delen is leuk!