Speeltuin Kitskensberg

Speeltuin Kitskensberg in Roermond is dé plek voor een heerlijk dagje uit met het gezin. Met meer dan 100 verschillende speeltoestellen en tal van attracties is er voor ieder wat wils. Deze speeltuin, die al 75 jaar bestaat, biedt een veilige en betaalbare speelomgeving voor kinderen van alle leeftijden.

Een Schat aan Attracties

Speeltuin Kitskensberg biedt een breed scala aan attracties, waardoor kinderen zich geen moment zullen vervelen:

  1. Speel- en Spartelbad: Voor de warme dagen is er een spartelbadje dat vanaf 23 graden gevuld wordt met vers grondwater. Daarnaast zijn er zand- en waterspeelplaatsen waar kinderen heerlijk kunnen spelen​. 
  2. Klimtorens en -wanden: Voor de avontuurlijke kinderen zijn er diverse klimtorens en -wanden om te beklimmen, evenals een 9 meter hoge klimpiramide​.
  3. Wankelbrug en Schommels: Test je evenwicht op de wankelbrug of geniet van de vele schommels verspreid over het park​.
  4. Avonturen- en Speelforten: Beleef spannende avonturen in de verschillende speelforten en het kraaiennest​.
  5. Piratenschip en Labyrint: Ga op avontuur in het piratenschip of probeer je weg te vinden in het doolhof​.
  6. Inclusieve Verkeerstuin: Een educatieve verkeerstuin met een racebaan waar kinderen spelenderwijs verkeersregels kunnen leren​.
  7. Trampolinepark: Voor de oudere kinderen is er een trampolinepark, dat beschikbaar is voor kinderen vanaf 8 jaar​.
  8. Mini Golf: Speel een rondje minigolf op de 12-holes baan.

Inclusief Spelen voor Iedereen

Speeltuin Kitskensberg is een van de meest inclusieve speeltuinen in Limburg. Er zijn diverse speeltoestellen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking, zoals een rolstoelcarrousel, rolstoeltrampoline, en toegankelijke waterspeelplaatsen. Daarnaast zijn er speciale rolstoel-picknicktafels, zodat iedereen kan meedoen​.

Kinderfeestjes en Schoolreisjes

Bij Speeltuin Kitskensberg kun je ook terecht voor onvergetelijke kinderfeestjes. Er zijn verschillende arrangementen beschikbaar die toegang tot de speeltuin, feestelijk gedekte tafels en lekkernijen bevatten. De speeltuin is ook een populaire bestemming voor schoolreisjes dankzij de uitgebreide faciliteiten en lage toegangsprijzen​.

Eten en Drinken

Er is een gezellig terras waar ouders kunnen ontspannen terwijl de kinderen spelen. Je mag je eigen eten en drinken meenemen, maar de speeltuin heeft ook een goed geprijsde horeca met snacks zoals tosti’s, panini’s, en saucijzenbroodjes. Bij goed weer is er ook een frietwagen aanwezig.

Toegangsprijzen en Openingstijden

Speeltuin Kitskensberg hanteert zeer betaalbare toegangsprijzen om ervoor te zorgen dat iedereen van een leuk dagje uit kan genieten. De speeltuin is het hele jaar door geopend, maar sluit bij slecht weer. Parkeren is gratis op de daarvoor bestemde parkeerplaatsen​.

Conclusie

Speeltuin Kitskensberg is een veelzijdige en betaalbare speeltuin waar plezier en avontuur voorop staan. Met een breed scala aan attracties, inclusieve speelvoorzieningen en goede horecagelegenheden is het de ideale plek voor een dagje uit met het hele gezin. Plan je bezoek vandaag nog en ontdek waarom Speeltuin Kitskensberg een geliefde bestemming is in Roermond!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Speeltuin Kitskensberg.

Oude Keulsebaan 150, 6045 GB Roermond
https://www.speeltuinkitskensberg.nl/

Delen is leuk!