Balijbos

Het Balijbos, gelegen aan de rand van de wijk Rokkeveen in Zoetermeer, is een jong en levendig natuurgebied dat oorspronkelijk is aangelegd voor de Floriade in 1992. Samen met het naastgelegen Bieslandse Bos vormt het een groene long van 15 kilometer lang tussen Zoetermeer, Pijnacker-Nootdorp en Delft .

Activiteiten en Bezienswaardigheden

  1. Wandel- en Fietsroutes: In het Balijbos zijn diverse wandel- en fietsroutes uitgestippeld, variërend van korte wandelingen tot langere tochten die aansluiten op routes in het Bieslandse Bos. Gebruik de routekaart in de Beleefroutes-app om je weg te vinden en de mooiste plekken te ontdekken .
  2. Speelbos: Kinderen kunnen zich uitleven in het speelbos, gelegen achter de stadsboerderij De Balijhoeve. Hier kunnen ze klimmen, klauteren, hutten bouwen en heerlijk ravotten. Het speelbos biedt een veilige en avontuurlijke omgeving waar kinderen de natuur kunnen verkennen .
  3. Stadsboerderij De Balijhoeve: Deze boerderij is een prima startpunt voor een bezoek aan het Balijbos. Kinderen kunnen hier dieren aaien en voeren, terwijl ouders genieten van een kopje koffie op het terras. De boerderij organiseert ook educatieve activiteiten en excursies voor scholen en groepen .
  4. Natuurbos en Moerasbos: Het Balijbos bestaat uit verschillende soorten bossen, waaronder een natuurbos en een moerasbos. In het moerasbos houden houten paden je voeten droog terwijl je geniet van de unieke flora en fauna. Dit maakt het gebied bijzonder geschikt voor vogelliefhebbers en natuurfotografen .
  5. Blauwe Laarzenroute: Deze zes kilometer lange wandelroute is ideaal voor avontuurlijke wandelaars die niet bang zijn om een beetje vies te worden. De route voert je door de modderige delen van het bos, waarbij je verschillende waterpartijen en veengebieden passeert .

Praktische Informatie

  • Locatie: Balijbos, Zoetermeer. De hoofdingang bevindt zich aan de rand van de wijk Rokkeveen.
  • Openingstijden: Het bos is het hele jaar door toegankelijk. Voor de actuele openingstijden van de stadsboerderij en andere faciliteiten, raadpleeg de website van de gemeente Zoetermeer.
  • Bereikbaarheid: Het Balijbos is eenvoudig te bereiken per fiets, te voet of met de auto. Parkeren is mogelijk bij de ingangen van het bos.

Conclusie

Balijbos biedt een veelzijdige natuurervaring voor het hele gezin. Of je nu wilt wandelen, fietsen, spelen in het speelbos of genieten van een bezoek aan de stadsboerderij, er is voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ontdek de groene oase van Zoetermeer!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Balijbos .

2719 JZ Zoetermeer

Delen is leuk!