Speelbos Beverbos

Speelbos Beverbos, gelegen vlakbij de Stompaardse Plas aan de Stompaardsedijk in Simonshaven, is een ideale bestemming voor gezinnen en kinderen die houden van buiten spelen en de natuur verkennen. Dit speelbos, beheerd door Staatsbosbeheer, is ontworpen met natuurlijke materialen en biedt tal van avontuurlijke activiteiten.

Activiteiten en Bezienswaardigheden

  1. Modderpaden en Speelslootjes: Kinderen kunnen zich uitleven op de modderpaden en speelslootjes, waar ze met water kunnen spelen en kliederen. Dit biedt een geweldige kans voor kinderen om vies te worden en plezier te hebben in de natuur​.
  2. Slingerparcours en Kruipbuis: Het slingerparcours en het spannende pad over de kruipbuis bieden een uitdagende ervaring voor kinderen van alle leeftijden. De kruipbuis leidt naar een waterpomp die ook toegankelijk is voor kinderen in een rolstoel, waardoor iedereen mee kan doen aan het avontuur.
  3. Bosstroken en Steigers: Naast de modderpaden en speelslootjes zijn er bosstroken en steigers waar kinderen kunnen spelen en de natuur kunnen verkennen. Een van de hoogtepunten is het vlot, waarmee kinderen kunnen varen en een unieke waterervaring kunnen beleven.
  4. Rolstoelvriendelijke Voorzieningen: Het speelbos is ontworpen met rolstoeltoegankelijkheid in gedachten. De verharde paden maken het mogelijk voor kinderen in een rolstoel om deel te nemen aan de activiteiten. Er zijn ook zitjes voor ouders met uitzicht op de wiebelbrug, zodat ze comfortabel kunnen toekijken terwijl de kinderen spelen​.
  5. Picknickplaatsen: Er zijn picknicktafels aanwezig waar gezinnen kunnen genieten van een zelf meegebrachte lunch. Dit maakt Speelbos Beverbos niet alleen een avontuurlijke, maar ook een ontspannende plek voor een dagje uit in de natuur​.

Praktische Informatie

  • Locatie: Speelbos Beverbos, Stompaardsedijk, Simonshaven, vlakbij de Stompaardse Plas
  • Openingstijden: Het hele jaar door geopend van zonsopgang tot zonsondergang en gratis toegankelijk.
  • Bereikbaarheid: Het speelbos is gemakkelijk bereikbaar met de auto en er zijn diverse wandelroutes en natuurgebieden in de buurt om te verkennen​.

Conclusie

Speelbos Beverbos biedt een avontuurlijke en natuurlijke speelervaring voor kinderen en gezinnen. Met een breed scala aan activiteiten zoals modderpaden, speelslootjes, slingerparcours en een vlot, is er voor ieder wat wils. Plan je bezoek en ontdek de natuurlijke schoonheid en het speelplezier van Speelbos Beverbos!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Staatsbosbeheer.

Beverbos, Simonshaven
https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/speelbos-beverbos

Delen is leuk!