Schaapskooi Blaricummerheide

Gelegen in het Goois Natuurreservaat, biedt de Schaapskooi Blaricummerheide een unieke gelegenheid om de natuur van dichtbij te ervaren. Hier graast een kudde Drentse heideschapen die helpt bij het onderhoud van de heide door grassen en jonge boompjes weg te grazen. Deze kudde is essentieel voor het behoud van het unieke landschap​.

Wat te doen bij de Schaapskooi Blaricummerheide

Elke laatste zondag van de maand kun je tussen 14:00 en 16:00 uur een bezoek brengen aan de Schaapskooi. Vrijwilligers van IVN Gooi en omstreken geven dan uitleg over de schapen en de natuur eromheen. Er zijn regelmatig wisselende presentaties over diverse thema’s zoals dieren in de winter, paddenstoelen, en natuurlijk de lammetjes in het voorjaar.

Jaarlijkse Evenementen

Een van de hoogtepunten bij de Schaapskooi Blaricummerheide is het jaarlijkse Schaapscheerdersfeest op de eerste zaterdag van juni. Tijdens dit evenement worden de schapen op traditionele wijze geschoren en is er een gezellige markt met kraampjes, foodtrucks en activiteiten voor jong en oud. Dit is een geweldige gelegenheid om meer te leren over het scheren van schapen en te genieten van de feestelijke sfeer​.

Praktische Informatie

De Schaapskooi bevindt zich op de Blaricummerheide aan de Oude Naarderweg 3 in Blaricum. Vanaf de A1 neem je afslag 8 (Blaricum) en volg je de borden richting de parkeerplaats. Vanaf daar is het slechts een paar minuten lopen naar de Schaapskooi. Het is echt een prachtige plek om te combineren met een wandeling over de heide, waarbij je kunt genieten van het uitzicht vanaf de Tafelberg.

Plan je bezoek aan de Schaapskooi Blaricummerheide en ervaar een dag vol natuur, educatie en plezier. Voor meer informatie en actuele evenementen kun je de officiële website van het Goois Natuurreservaat bezoeken.

Oude Naarderweg 1, 1261 DS Blaricum
Website 

Delen is leuk!