Natuurcentrum Ameland

Natuurcentrum Ameland, gelegen in Nes, is dé plek om de unieke natuur en het maritieme leven van Ameland te ontdekken. Dit centrum combineert educatie en beleving op een bijzondere manier, waardoor het een ideale bestemming is voor bezoekers van alle leeftijden.

Wat is er te Doen bij Natuurcentrum Ameland?

  1. Interactieve Tentoonstellingen en Educatieve Programma’s Het natuurcentrum biedt diverse interactieve tentoonstellingen waarin bezoekers alles leren over de flora en fauna van Ameland. Er zijn educatieve programma’s en rondleidingen beschikbaar, geleid door deskundige gidsen die je meer vertellen over de ecologische systemen van het eiland​.
  2. Het Aquarium: Een Duik in de Onderwaterwereld Een van de hoogtepunten van het natuurcentrum is het grote aquarium. Hier kunnen bezoekers de onderwaterwereld van de Waddenzee van dichtbij ervaren, inclusief een verscheidenheid aan zeeleven zoals kleurrijke vissen, krabben en zeesterren. Dit maakt het aquarium zowel leerzaam als fascinerend.
  3. Uitkijkpunt: Adembenemende Panorama’s Het uitkijkpunt in het natuurcentrum biedt een panoramisch uitzicht over Ameland en de omringende Waddenzee. Dit is een perfecte plek om te genieten van de uitgestrektheid van het landschap en de schoonheid van het eiland te bewonderen​.
  4. Blotevoetenpad Voor een unieke ervaring kunnen bezoekers het blotevoetenpad volgen, een parcours dat je voeten over verschillende natuurlijke oppervlakken leidt, zoals zand, keien en water. Dit pad is geschikt voor alle leeftijden en biedt een leuke manier om de natuur letterlijk te voelen.

Praktische Informatie

  • Locatie: Strandweg 38, 9163 GN Nes, Ameland
  • Openingstijden: Van maandag tot vrijdag van 10:00 tot 17:00 uur, en op zaterdag en zondag van 11:00 tot 17:00 uur. Tijdens feestdagen gelden de zondagse openingstijden.
  • Toegangsprijzen: Volwassenen €8,50, kinderen (5-12 jaar) €6,50. Groepstarieven en speciale tarieven voor het blotevoetenpad zijn beschikbaar.

Natuurcentrum Ameland biedt een perfecte mix van educatie, avontuur en ontspanning. Of je nu geïnteresseerd bent in de lokale flora en fauna, de maritieme ecosystemen wilt verkennen, of gewoon wilt genieten van een panoramisch uitzicht, dit centrum heeft voor ieder wat wils. Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Natuurcentrum Ameland

Delen is leuk!