De Kas van Kaat

De Kas van Kaat, gelegen net buiten Zwolle, is een unieke plek waar duurzaamheid, lokaal voedsel en sociale betrokkenheid centraal staan. Dit bijzondere plekje biedt een combinatie van een lunchcafé, een kwekerij, een bakkerij en een atelier, waar je kunt genieten van (h)eerlijke producten en een fijne sfeer.

Activiteiten en Faciliteiten

Lunchcafé:

  • Het lunchcafé van De Kas van Kaat is geopend van dinsdag tot en met zaterdag en biedt een uitgebreide kaart met seizoensgebonden en biologische gerechten. Of je nu komt voor een kop koffie met huisgemaakte lekkernijen, een lunch met vers brood en gezond beleg, of een high tea, het team van Kaat staat klaar om je te verwennen.​ 

Kwekerij en Winkel:

  • In de kwekerij van De Kas van Kaat worden groenten, kruiden en fruit op biologische wijze geteeld. De producten uit de kwekerij worden gebruikt in het lunchcafé en zijn ook te koop in de winkel, waar je een breed assortiment aan biologische en ambachtelijke producten vindt, zoals jams, chutneys, en verse groenten​.

Bakkerij:

  • De bakkerij van Kaat produceert dagelijks vers brood, koekjes en andere lekkernijen, allemaal gemaakt van biologische ingrediënten. Deze producten zijn verkrijgbaar in de winkel en worden ook geserveerd in het lunchcafé​.

Atelier:

  • In het atelier kunnen bezoekers deelnemen aan diverse creatieve workshops. Hier worden unieke producten gemaakt, zoals kaarten, sieraden en decoraties, die te koop zijn in de winkel. Het atelier biedt een fijne werkplek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt​.

Tuin:

  • De tuin van De Kas van Kaat is een belevingstuin waar groenten, kruiden en bloemen worden geteeld met respect voor de natuur. Regelmatig worden er houtworkshops georganiseerd, waarbij insectenhotels, vogelhuisjes en andere houten creaties worden gemaakt​ .

Praktische Informatie

  • Locatie: De Kas van Kaat bevindt zich aan de Herfterlaan 2a, 8024 PJ Zwolle​ .
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zaterdag van 09:30 tot 17:00 uur. Zondag en maandag gesloten. Voor groepen vanaf 8 personen is reserveren mogelijk voor het lunchcafé​.
  • Contact: Voor meer informatie of reserveringen kun je bellen naar 038-2001800 of een e-mail sturen naar [email protected] 

Conclusie

De Kas van Kaat biedt een unieke ervaring waar je kunt genieten van duurzame en biologische producten, creatieve workshops en een gezellige sfeer. Of je nu komt voor een kop koffie, een lunch, of om boodschappen te doen, bij De Kas van Kaat ben je aan het juiste adres. Plan je bezoek en ontdek deze bijzondere plek in Zwolle!

Voor meer informatie en reserveringen, bezoek de officiële website van De Kas van Kaat.

Kuyerhuislaan 8D, 8025 AS Zwolle
https://easywise.nl/

Delen is leuk!