Pluktuin van Nederland

Welkom bij de Pluktuin van Nederland, gelegen in het pittoreske Tricht. Deze pluktuin biedt een unieke en ontspannende ervaring voor het hele gezin. In het hart van de Betuwe, bekend om zijn vruchtbare grond en heerlijke fruit, kun je genieten van een dag vol plukken, spelen en proeven.

Pluk je Eigen Fruit en Bloemen bij Pluktuin van Nederland

In de pluktuin kun je zelf het lekkerste fruit en de mooiste bloemen plukken. Van aardbeien en frambozen tot appels en peren, de keuze is enorm. Het is een geweldige activiteit voor kinderen en volwassenen, waarbij je direct uit de boomgaard kunt genieten van vers fruit. De pluktuin is geopend van april tot december, afhankelijk van het seizoen​.

Activiteiten en Bezienswaardigheden Naast het plukken biedt de pluktuin tal van andere activiteiten. Kinderen kunnen zich vermaken op de speeltoestellen terwijl de ouders ontspannen op het terras met een kop koffie en huisgemaakte appeltaart. Voor groepen en kinderfeestjes zijn er speciale arrangementen beschikbaar, zoals appelsap persen en picknicken in de boomgaard​. 

Boerderijwinkel en Theeschenkerij De Hoenderik, het fruitbedrijf dat de pluktuin beheert, beschikt ook over een boerderijwinkel en theeschenkerij. Hier kun je genieten van lokale producten zoals Betuwse honing, boerderij-ijs en pure vruchtensappen. De boerderijwinkel biedt ook diverse streekproducten aan die perfect zijn om mee naar huis te nemen​.

Praktische Informatie

  • Adres: Lingedijk 180, 4196 HE Tricht
  • Openingstijden: De pluktuin is geopend van april tot december. Voor actuele openingstijden en het plannen van groepsbezoeken, kun je het beste de website raadplegen of contact opnemen.
  • Contact: Voor meer informatie kun je bellen naar +31 (0) 345 – 57 67 10 of een e-mail sturen naar [email protected].

Plan je bezoek aan de Pluktuin van Nederland en ervaar zelf de rust en schoonheid van de Betuwe. Voor meer informatie en reserveringen, bezoek de officiële website van De Hoenderik

Wil je weten waar je in Nederland nog meer fruit kunt plukken? September is de maand van de landelijke Fruitplukdagen.

Lingedijk 180,  4196 HE Tricht
https://www.dehoenderik-tricht.nl/

Delen is leuk!