Buitencentrum Sallandse Heuvelrug

Sallandse Heuvelrug, gelegen in Nijverdal, is de perfecte start voor een dagje uit in het Nationaal Park De Sallandse Heuvelrug. Het centrum biedt uitgebreide faciliteiten en activiteiten voor zowel jong als oud, midden in een van de mooiste natuurgebieden van Nederland.

Wat is er te Doen bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug?

  1. Tentoonstellingen en Educatie Het buitencentrum heeft een expositieruimte waar bezoekers meer kunnen leren over de geologie, flora en fauna van de Sallandse Heuvelrug. Daarnaast is er een telescoopruimte en een planetarium waar je de sterrenhemel kunt verkennen. Voor kinderen zijn er speciale tentoonstellingen en activiteiten om de natuur op een interactieve manier te ontdekken​.
  2. Kinderactiviteiten Speciaal voor kinderen zijn er diverse leuke activiteiten, zoals het Kabouterpad. Dit pad leidt kinderen langs verschillende kaboutersporen en opdrachten, ideaal voor een leuk en educatief uitje. Daarnaast zijn er verschillende speurtochten en avontuurlijke routes door het bos beschikbaar​.
  3. Wandel- en Fietsroutes Vanuit het buitencentrum starten diverse wandel- en fietsroutes die je door de prachtige natuur van de Sallandse Heuvelrug leiden. Of je nu kiest voor een korte wandeling of een uitgebreide fietstocht, er is voor ieder wat wils. Voor mensen met een fysieke beperking zijn er aangepaste wandelroutes beschikbaar​.
  4. Sterrenwacht Het buitencentrum huisvest ook een sterrenwacht waar je onder begeleiding van een gids de sterrenhemel kunt bewonderen. Dit is een unieke ervaring die zowel educatief als inspirerend is voor bezoekers van alle leeftijden.
  5. Horeca en Winkels In het buitencentrum vind je ook een restaurant genaamd “Buitengewoon Lekker” waar je kunt genieten van biologische streekproducten. De winkel biedt een breed scala aan producten zoals verrekijkers, wandelkaarten, natuurboeken en unieke streekproducten.

Praktische Informatie

  • Locatie: Grotestraat 281, 7441 GS Nijverdal
  • Openingstijden: Dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Gesloten op Koningsdag, eerste kerstdag en oud- en nieuwjaarsdag.
  • Bereikbaarheid: Het centrum is goed bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer via NS-station Nijverdal. Er is gratis parkeerruimte beschikbaar.
  • Toegang: Gratis toegang tot het buitencentrum. Voor sommige activiteiten kan een vergoeding gelden.

Buitencentrum Sallandse Heuvelrug biedt een perfecte mix van educatie, avontuur en ontspanning, waardoor het een ideale bestemming is voor een dagje uit met het gezin, een schoolreisje of een bedrijfsuitje. Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Staatsbosbeheer.

Delen is leuk!