Natuurbad de Zandpol

Gelegen in Veenoord, Drenthe, is Natuurbad de Zandpol een ideale bestemming voor een ontspannen dagje uit in de natuur. Dit natuurbad biedt een mooie zwemplas met een breed zandstrand en diverse faciliteiten voor het hele gezin.

Zwemplezier en Speeltoestellen

Natuurbad de Zandpol beschikt over een ondiepe plas van 0,8 hectare, met een waterdiepte variërend van 50 cm tot 5 meter. Rondom de plas ligt een 20 meter breed zandstrand omgeven door bomen, wat zorgt voor een prachtige en rustgevende omgeving. Er zijn drie loopbruggen in het water aangelegd, wat het extra leuk maakt voor kinderen om te spelen en te ontdekken.

Faciliteiten en Voorzieningen

Naast het zwemgedeelte zijn er bij Natuurbad de Zandpol diverse speeltoestellen, toiletten en een douche aanwezig. De kiosk, gelegen aan de Middenweg 120, biedt een assortiment aan snacks, broodjes, friet en ijsjes, en is dagelijks geopend vanaf 11 uur. Parkeergelegenheid is beschikbaar op loopafstand, en er is een fietsenstalling voor bezoekers die op de fiets komen.

Activiteiten in de Omgeving

Naast zwemmen kun je in de omgeving van Natuurbad de Zandpol ook mooie wandel- en fietstochten maken. Het nabijgelegen natuurgebied biedt prachtige routes door bossen en langs het water, ideaal voor natuurliefhebbers en gezinnen die graag actief bezig zijn.

Evenementen en Feestjes

Natuurbad de Zandpol is ook een uitstekende locatie voor het organiseren van feestjes en evenementen. Met de ruime ligweide en de beschikbare faciliteiten is het een perfecte plek voor verjaardagsfeestjes, familiebijeenkomsten en andere speciale gelegenheden.

Praktische Informatie

De Zandpol is het hele jaar door gratis toegankelijk. Het zwemwater wordt regelmatig gecontroleerd en schoongemaakt door enthousiaste vrijwilligers, wat zorgt voor een veilige en schone zwemervaring. De plas ligt ten westen van Zandpol en ten zuiden van Nieuw-Amsterdam, gemakkelijk bereikbaar voor een dag vol ontspanning en plezier in de natuur.

Plan je bezoek aan Kiosk Natuurbad de Zandpol en geniet van een heerlijke dag aan het water. Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Natuurbad de Zandpol.

Middenweg 120, 7844 KV Veenoord
https://www.facebook.com/kiosknatuurbadzandpol/

Delen is leuk!