t Nije Hemelriek

Gelegen in het prachtige bosrijke gebied van de Hondsrug, biedt recreatieplas ’t Nije Hemelriek een betoverende combinatie van natuur, ontspanning en avontuur. Deze verborgen parel in Drenthe is een ideale plek voor gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol plezier in de natuur, met volop mogelijkheden voor zowel ontspanning als actieve bezigheden. Of je nu komt om te zwemmen, spelen of wandelen, er is voor iedereen iets te doen.

Zwemmen in Helderblauw Water

Een van de grootste trekpleisters van ’t Nije Hemelriek is het indrukwekkende zwemmeer. Het water heeft een prachtige blauwgroene kleur, die bijna tropisch aandoet, en het omliggende witte strand maakt het plaatje compleet. De zwemvijver is ondiep, waardoor het een veilige en leuke plek is voor kinderen om te spetteren en te zwemmen. Daarnaast zijn er meerdere strandjes waar je kunt relaxen, picknicken of zandkastelen bouwen met het hele gezin​.

Voor wie wat meer spanning zoekt, is er ook de nabijgelegen zwemplas Gasselterveld, die dieper is en uitermate geschikt voor oudere kinderen en volwassenen. Hier kun je, naast zwemmen, ook watersporten beoefenen zoals SUP’en of kanoën​.

Speelplezier en Avontuur voor Kinderen

’t Nije Hemelriek is een echt kinderparadijs. Naast het zwemmen kunnen kinderen zich uitleven op de aanwezige speeltoestellen en in de natuurlijke omgeving van het bos. Voor de kleintjes zijn er zandbakken en speurtochten door de natuur die het educatieve met het speelse combineren. Bovendien worden er regelmatig speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd, zoals knutselworkshops en speurtochten, die ze op een speelse manier kennis laten maken met de natuur​.

Wandelen en Fietsen in de Natuur

Voor de actievelingen zijn er tal van wandel- en fietsroutes rondom ’t Nije Hemelriek. Je kunt genieten van een rustige wandeling langs het meer, of de uitdagende mountainbikeroutes verkennen die door de bossen en over de Hondsrug slingeren. Vooral de witte wandelroute van ongeveer 4 kilometer rondom het meer is een aanrader voor gezinnen met kinderen​.

Voor natuurliefhebbers biedt het omliggende bos ook volop mogelijkheden om wilde dieren te spotten, zoals reeën en eekhoorns, of gewoon te genieten van de rust en stilte van de natuur​.

Praktische Informatie

Adres:
Houtvester Jansenweg 3, 9462 TB Gasselte

Openingstijden:
Het recreatiegebied is dagelijks geopend van 6:00 uur tot 22:00 uur, met betaald parkeren tussen 1 april en 1 oktober. Het parkeertarief is € 2 per uur of € 6 per dag​.

Voorzieningen:
Er zijn diverse voorzieningen aanwezig, zoals toiletten, een kiosk voor snacks en drankjes, en een restaurant voor een hapje na het zwemmen of spelen. Honden zijn toegestaan, maar niet op het strand zelf. Voor hen is er een speciale wandelroute​.

’t Nije Hemelriek is een ideale bestemming voor een ontspannen en avontuurlijk dagje uit met het hele gezin. Van zwemmen in kristalhelder water en spelen op het strand, tot spannende wandelroutes en educatieve kinderactiviteiten, er is voor iedereen iets te beleven. Met de mooie omgeving van Drenthe als decor, biedt ’t Nije Hemelriek een perfecte combinatie van natuur, ontspanning en familieplezier. Plan vandaag nog je bezoek en ontdek deze prachtige plek zelf!

Meer informatie:
Bezoek de website van het recreatiegebied voor actuele informatie en evenementen:

Houtvester Jansenweg 1 9462 TB Gasselte
Website 

Delen is leuk!