Valkenburgse Meer

Op zoek naar een leuke en ontspannende dag uit met het gezin? Het Valkenburgse Meer, gelegen nabij Leiden, biedt een perfecte mix van recreatie, natuur en cultuur. Of je nu wilt zwemmen, wandelen, watersporten of genieten van een ritje met de stoomtrein, er is voor iedereen iets te doen.

Wat te doen voor kinderen bij het Valkenburgse Meer?

  1. Stoomtrein Katwijk Leiden: Een absoluut hoogtepunt voor kinderen is een ritje met de historische stoomtrein van het Stoomtreinmuseum Katwijk Leiden. Deze treinrit langs het Valkenburgse Meer biedt een nostalgische ervaring die kinderen van alle leeftijden aanspreekt. In het museum kunnen kinderen ook modeltreinen bedienen en deelnemen aan een speurtocht​.
  2. Watersportactiviteiten bij Gearfreak surfcenter: Het Valkenburgse Meer is ideaal voor jonge avonturiers die van watersport houden. GearFreak Surfcenter aan het meer is dé nieuwe plek voor iedereen die houdt van watersport. Het meer biedt mogelijkheden voor windsurfen, suppen en kanoën. Voor beginners zijn er vaak lessen en verhuur van materialen beschikbaar, zodat iedereen veilig van het water kan genieten​ .
  3. Speeltuinen en Picknicken: Langs de oevers van het meer zijn verschillende speeltuinen te vinden waar kinderen veilig kunnen spelen. Daarnaast zijn er tal van picknickplaatsen met picknicktafels en grasvelden waar gezinnen kunnen genieten van een zelf meegenomen lunch of snacks van de lokale horecagelegenheden.

Voor de Ouders

  1. Brasserie Buitenhuis: Deze horecahotspot aan het meer biedt een ontspannen sfeer en een uitgebreide menukaart met heerlijke gerechten. Of je nu komt voor ontbijt, lunch of diner, bij Brasserie Buitenhuis kun je genieten van smakelijke maaltijden met een prachtig uitzicht op het water. Het terras is perfect om te ontspannen terwijl de kinderen spelen​. 
  2. Wandelen en Fietsen: Voor liefhebbers van natuur en beweging zijn er diverse wandel- en fietspaden rondom het Valkenburgse Meer. De goed aangelegde paden maken het gemakkelijk om de omgeving te verkennen en te genieten van de rust en schoonheid van het gebied.
  3. Duiken: Voor de avontuurlijke ouders is er ook de mogelijkheid om te duiken in het meer. De stek biedt een interessante onderwaterwereld met kleiterrassen en een wisselend zicht. Zorg wel voor de juiste duikuitrusting en houd rekening met de veiligheid​.

Praktische Informatie

Het Valkenburgse Meer is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Er zijn voldoende parkeermogelijkheden, waaronder groene parkeerplaatsen die in harmonie zijn met de natuurlijke omgeving. De locatie is rolstoelvriendelijk, waardoor het voor iedereen toegankelijk is.

Het Valkenburgse Meer is een ideale bestemming voor een dagje uit met het hele gezin. Van spannende watersportactiviteiten en historische treinritten tot ontspannen wandelingen en heerlijk eten bij Brasserie Buitenhuis, er is voor elk wat wils. Het biedt een unieke en veelzijdige ervaring voor bezoekers van alle leeftijden. Met zijn uitgebreide recreatiemogelijkheden, kindvriendelijke faciliteiten, prachtige natuur en gevarieerde eetgelegenheden is het de ideale bestemming voor een dag vol plezier en ontspanning.

Bezoek het Valkenburgse Meer en ontdek zelf waarom dit recreatiegebied zo populair is.
J. Pellenbargweg 2, 2235 SP Valkenburg

Delen is leuk!