Kabouterbos Dronten

Kabouterbos Dronten biedt een betoverende ervaring voor kinderen en hun families. Dit kabouterthema-park combineert avontuurlijke wandelroutes met heerlijke eetgelegenheden en speelmogelijkheden, waardoor het een perfecte bestemming is voor een dagje uit.

Het Kabouterpad

Het hoogtepunt van het Kabouterbos Dronten is zonder twijfel het Kabouterpad. Dit 1 km lange pad is speciaal ontworpen voor kinderen van 2 tot 7 jaar. Tijdens de wandeling ontdekken kinderen sporen van kabouters, zoals kleine voetafdrukken en kabouterhuisjes. Met een kaboutermuts, rode wangen en een rugzakje vol opdrachten kunnen kinderen allerlei leuke activiteiten uitvoeren. De opdrachten wisselen elk seizoen, zodat het pad altijd spannend blijft​.

  • Kosten: € 6,50 per kind, inclusief een kaboutermuts en een opdrachtenboekje.
  • Duur: Ongeveer 45 minuten.
  • Toegankelijkheid: Het pad is rolstoel- en buggyvriendelijk, waardoor het toegankelijk is voor alle bezoekers.

Speelgelegenheden

Naast het Kabouterpad biedt het Kabouterbos diverse speelplekken waar kinderen zich kunnen uitleven. Er zijn levensgrote paddenstoelenhuisjes, een airtrampoline, schommels en waterstroompjes om in te spelen. Bij slecht weer kunnen kinderen binnen spelen in een speciale speelschuur met diorama’s en ballenbaden​.

Pannenkoekenhuis

Kabouterbos Dronten beschikt ook over een gezellig pannenkoekenhuis. Hier worden pannenkoeken op traditionele wijze bereid in gietijzeren pannen. Naast pannenkoeken biedt het menu ook diverse andere gerechten, zodat er voor iedereen iets lekkers is. Het restaurant is interactief, met drukknoppen die allerlei verrassingen in gang zetten, zoals een kabouter op een fiets die door het restaurant rijdt​.

Praktische Informatie

  • Locatie: Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten.
  • Openingstijden: Het Kabouterbos is geopend van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Reserveren: Niet nodig voor het Kabouterpad, maar meld je wel aan bij het pannenkoekenhuis voor de benodigde materialen.
  • Contact: Voor meer informatie kun je bellen naar 0321 382 082 of mailen naar [email protected]

Bezoek Het Grote Kabouterbos voor een dag vol magische avonturen, heerlijk eten en speelplezier. Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Het Grote Kabouterbos.

Delen is leuk!