Speelbos de Elzen

Gelegen aan de rand van Dordrecht, in de Hollandse Biesbosch, biedt Speelbos De Elzen een unieke speelervaring voor kinderen en een prachtige natuurbeleving voor het hele gezin. Dit speelbos, beheerd door Staatsbosbeheer, is de perfecte plek voor een avontuurlijke dag in de natuur.

Wat is er te doen bij Speelbos de Elzen?

Speeltoestellen en Waterplezier Speelbos De Elzen is speciaal ontworpen voor kinderen van 6 tot 12 jaar en biedt een scala aan avontuurlijke speeltoestellen. Kinderen kunnen klimmen, klauteren en balanceren over touwen en stapstenen. Water speelt een belangrijke rol in het speelbos; er zijn pompen, kreken en zelfs een vlot om over te steken. Voor degenen die liever droog blijven, zijn er tal van andere activiteiten zoals het zintuigenpad en diverse klimboomplaatsen​.

Natuur en Dieren Het bos biedt ook volop gelegenheid om van de natuur te genieten. De variëteit aan flora en fauna maakt elke wandeling door het bos een avontuur. Met een beetje geluk kun je dieren zoals reeën of verschillende vogelsoorten spotten, waaronder nachtegalen en wielewalen.

Praktische Informatie

  • Locatie: Speelbos De Elzen, nabij Noorderelsweg 6a, 3329 KH Dordrecht
  • Openingstijden: Het speelbos is het hele jaar door geopend en gratis toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.
  • Voorzieningen: Er zijn bankjes en picknicktafels aanwezig, maar geen horeca of toiletvoorzieningen. Honden zijn niet toegestaan, behalve hulphonden.
  • Aanbeveling: Trek comfortabele kleding aan die vies mag worden, en neem eventueel een handdoek mee voor de wateractiviteiten​.

Voor Scholen en Groepen Speelbos De Elzen is ook ideaal voor schooluitjes en natuureducatieve dagen. Via het programma NatuurWijs kunnen schoolklassen deelnemen aan bosuitjes en speciale natuurdagen, wat een geweldige manier is om kinderen meer over de natuur te leren.

Plan je bezoek aan Speelbos De Elzen en geniet van een dag vol natuur en avontuur. Voor meer informatie, bezoek de officiële website van Staatsbosbeheer.

https://www.staatsbosbeheer.nl/uit-in-de-natuur/speelbos-de-elzenwww.elzenhoeve.nl
Noorderelsweg 6a, 3329 KH Dordrecht

Delen is leuk!