Plaswijckpark in Rotterdam: De Perfecte Bestemming voor een Dagje Uit met het Gezin

Gelegen aan de schilderachtige Bergse Achterplas in Rotterdam, is Plaswijckpark dé plek voor een dag vol plezier en avontuur voor jong en oud. Dit veelzijdige park combineert speelplezier, natuur en educatie, en biedt een breed scala aan activiteiten die speciaal zijn ontworpen om kinderen van alle leeftijden te vermaken. Of je nu houdt van klimmen en klauteren, dieren wilt ontmoeten, of wilt genieten van rustgevende wandelingen door prachtige tuinen, Plaswijckpark heeft het allemaal.

Speelwijck: Het Speelparadijs voor Avontuurlijke Kinderen

Voor kinderen is Speelwijck de ultieme plek om te ravotten. Dit deel van Plaswijckpark staat vol met spannende speeltoestellen en biedt urenlang speelplezier.

  • Klimberg: Een uitdagende berg waar kinderen naar hartenlust kunnen klimmen en hun grenzen kunnen verleggen.
  • Verkeerstuin: Hier kunnen kinderen hun rijvaardigheden testen in mini-voertuigen, terwijl ze spelenderwijs de verkeersregels leren kennen.
  • Huis in de Heuvel: Dit indoor speelhuis biedt een perfecte uitkomst op regenachtige dagen. Met glijbanen, klimrekken en springmogelijkheden kunnen kinderen zich hier ook bij slecht weer prima vermaken.
  • Havenspeeltuin: Voor echte waterratten is de Havenspeeltuin een waar paradijs. Spelen met water en boten zorgt voor eindeloos plezier, vooral op warme dagen.
  • Apenspeeltuin: Hier kunnen kinderen als echte aapjes slingeren en klimmen, waarbij hun lenigheid en uithoudingsvermogen op de proef worden gesteld.

De variëteit aan speeltoestellen en de veilige omgeving maken Speelwijck een absolute topper voor gezinnen met jonge kinderen.

Dierenwijck: Ontmoet de Dieren van Plaswijckpark

Voor de dierenvrienden onder ons is een bezoek aan Dierenwijck een must. In dit gedeelte van Plaswijckpark kom je oog in oog te staan met een breed scala aan dieren.

  • Boerderijdieren: Van geiten en schapen tot konijnen, kinderen kunnen hier kennismaken met traditionele boerderijdieren en ze zelfs aaien en voeren.
  • Exotische dieren: Dierenwijck herbergt ook bijzondere bewoners zoals alpaca’s en rheas. Deze dieren maken het park extra speciaal en bieden een unieke leerervaring voor kinderen die meer willen weten over verschillende diersoorten en hun leefomgevingen.
  • Vlottenvaart: Daarnaast kun je in Dierenwijck je vaarvaardigheden testen op de Vlottenvaart, waarbij je jezelf over het water beweegt met een vlot.

Deze combinatie van speelplezier en dieren maakt een bezoek aan Dierenwijck zowel vermakelijk als leerzaam voor kinderen van alle leeftijden.

Wandelwijck: Ontspanning in de Natuur

Voor wie even wil ontsnappen aan het speelgeweld, biedt Wandelwijck een oase van rust en ontspanning. Hier kun je genieten van de natuurlijke schoonheid van het park.

  • Rosarium: Wandel door het prachtige Rosarium, waar je meer dan 40 verschillende soorten rozen kunt bewonderen. Een perfecte plek voor een rustige wandeling en om te genieten van de geurige bloemen.
  • Engelse tuin: De Engelse tuin biedt een serene omgeving met verschillende fonteinen. Het is de ideale plek om even te ontspannen of te genieten van een picknick met het gezin.

Wandelwijck biedt een rustgevend contrast met de energieke speelgedeeltes van het park, waardoor het de perfecte plek is om even bij te komen.

Speciale Activiteiten voor Kinderen

Plaswijckpark biedt naast de vaste speelzones en de dierentuin ook tal van seizoensgebonden activiteiten en educatieve programma’s. Kinderen kunnen meedoen aan interactieve spellen, schatzoeken, knutselworkshops en mini-theatervoorstellingen die regelmatig in het park worden georganiseerd. Dit maakt Plaswijckpark tot een dynamische bestemming, waar bij elk bezoek wel iets nieuws te beleven valt.

Praktische Informatie

Plaswijckpark is het hele jaar door geopend en biedt eenvoudig toegang voor gezinnen. Tickets kunnen eenvoudig online worden gekocht, en voor gezinnen die regelmatig terug willen komen, zijn er voordelige jaarabonnementen beschikbaar.

  • Openingstijden: Plaswijckpark is het hele jaar door geopend, met aangepaste openingstijden in de wintermaanden. Bekijk de website voor de meest actuele tijden.
  • Prijzen: Een dagkaart kost €15,95 voor kinderen vanaf 2 jaar. Baby’s tot en met 1 jaar mogen gratis naar binnen. Er zijn ook speciale tarieven voor jaarabonnementen en schoolgroepen.
  • Bereikbaarheid: Plaswijckpark is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Tram 25 brengt je vanaf Rotterdam Centraal rechtstreeks naar het park. Voor wie met de auto komt, is er voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Adres: Ringdijk 20, 3053 KS Rotterdam
Website: www.plaswijckpark.nl

Eten en Drinken: Geniet van een Heerlijke Maaltijd

Na een dag vol avontuur kunnen zowel kinderen als ouders genieten van een welverdiende maaltijd. Plaswijckpark biedt diverse eetgelegenheden waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje.

  • Restaurant in de Heuvel: Hier kun je genieten van een heerlijke lunch of diner met uitzicht op het park. Terwijl jij geniet van vers bereide gerechten, kunnen de kinderen zich nog steeds vermaken in het zichtbare speelgedeelte.
  • Gezonde opties: Naast de traditionele snacks zijn er ook gezonde eetopties beschikbaar, zodat er voor ieder wat wils is.

Waarom Plaswijckpark een Must-Visit is voor Gezinnen

Plaswijckpark biedt de perfecte mix van avontuur, natuur en educatie. Het park is ruim opgezet en biedt naast speelplekken en dieren ook prachtige wandelroutes, waardoor het een ideale bestemming is voor een compleet gezinsuitje. De veelzijdigheid van het park maakt het aantrekkelijk voor zowel jonge kinderen als oudere kinderen, en zelfs ouders zullen genieten van de ontspannen sfeer en het mooie groen.

Of je nu komt voor de speeltoestellen, de dieren of een wandeling door de tuinen, Plaswijckpark is dé plek waar jong en oud zich prima kunnen vermaken. De combinatie van speelmogelijkheden, educatieve activiteiten en rustgevende natuur zorgt voor een unieke ervaring in het hart van Rotterdam.

Tips voor je Bezoek aan Plaswijckpark

  • Trek comfortabele kleding aan: Veel van de activiteiten in het park zijn actief, dus zorg ervoor dat je comfortabele kleding en schoenen draagt.
  • Plan je dag van tevoren: Het park is groot en er is veel te doen. Om het meeste uit je bezoek te halen, is het handig om van tevoren te beslissen welke activiteiten je wilt doen.
  • Neem een picknick mee: Hoewel er eetgelegenheden in het park zijn, is het ook leuk om je eigen picknick mee te nemen en te genieten van een maaltijd in de natuur.

Plaswijckpark in Rotterdam is de ideale bestemming voor een dag vol plezier, educatie en ontspanning. Met zijn uitgebreide speelzones, dieren en prachtige natuur is het een perfecte plek voor een gezinsuitje. Of je nu met jonge kinderen komt om te spelen, of met het hele gezin om te genieten van een ontspannen dag in de buitenlucht, Plaswijckpark biedt voor iedereen iets bijzonders.

Plan je volgende bezoek en ontdek waarom Plaswijckpark zo geliefd is bij zowel lokale bewoners als toeristen. Voor meer informatie over openingstijden, tickets en speciale evenementen, bezoek je de officiële website van Plaswijckpark.

Delen is leuk!