Cattenbroekerplas Woerden

Woerden is gezegend met de prachtige recreatieplas Cattenbroekerplas, een ideale plek voor een dagje uit in de zon. Of je nu een zandliefhebber bent of liever ontspant op het gras, deze plas biedt voor ieder wat wils.

Zand of Gras

Voor kinderen is er niets leukers dan spelen in het zand aan de oever van de Cattenbroekerplas. Voor degenen die niet zo van zand houden, biedt het grasveld een comfortabele plek om van de zon te genieten. De zwemzone is veilig afgebakend met een ballenlijn en heeft een waterdiepte van 1.40 meter, wat het ideaal maakt voor zwemmers van alle leeftijden.

De Cattenbroekerplas bestaat uit twee delen: de natuurplas Breeveld in het noordoosten, die een toevluchtsoord is voor watervogels, en de grote recreatieplas. Deze plassen worden gescheiden door de Potterskade, een houtwal die een natuurlijke grens vormt tussen de recreatie- en natuurgebieden.

Water

De recreatieplas is op 18 juni 2010 geopend. Hoewel de steile kadewanden anno 2012 een deel van de plas hebben afgesloten vanwege afkalvingsgevaar, blijft er een strandje beschikbaar voor zwemmers. Surfers, zeilers en andere watersporters maken volop gebruik van de plas. Motorbootjes zijn toegestaan, mits ze een elektromotor hebben om de waterkwaliteit en veiligheid te waarborgen. Vliegeren en kitesurfen zijn echter verboden vanwege de hoogspanningslijn aan de oostkant van de plas.

Het strand is uitgerust met sanitaire voorzieningen en is dagelijks geopend van 1 juni tot 1 september, van 10.00 tot 20.00 uur. Zo kun je de hele zomer door genieten van een verfrissende duik en de nodige faciliteiten. De Cattenbroekerplas is gemakkelijk bereikbaar via de Cattenbroekerdijk en de Zeeweg. Zowel de toegang tot het gebied als het parkeren zijn gratis. Echter, gezien de beperkte parkeermogelijkheden, is het aan te raden om op de fiets te komen.

Ontstaan en Ontwikkeling

Tussen 1991 en 2012 zijn de Cattenbroekerplas en de natuurplas Breeveld ontstaan door zandwinning voor de nabijgelegen woonwijken Snel en Polanen en Vleuterweide. Na de zandwinning heeft de gemeente een wandelpad van ongeveer 4 kilometer rond de plas aangelegd, wat heeft bijgedragen aan de vorming van nieuwe natuurgebieden.

Groen Licht voor Recreatie-eiland in de Cattenbroekerplas, Woerden

Eindelijk groen licht voor het ontwerp van het recreatie-eiland in de Cattenbroekerplas in Woerden. Dit ambitieuze project, dat in 2026 voltooid moet zijn, belooft een veelzijdige bestemming te worden voor zowel zomers als winters vermaak.

Het recreatie-eiland wordt een dynamische plek met tal van binnen- en buitenactiviteiten, geschikt voor bezoekers van alle leeftijden. Het hoofdgebouw wordt een centrum van activiteit en plezier. Kinderen kunnen zich uitleven in een uitgebreid indoorspeelparadijs, terwijl oudere bezoekers genieten van diverse indoor sport- en spelactiviteiten.

Seizoensgebonden Vermaak

Het recreatie-eiland zal erop gericht zijn om het hele jaar door vermaak te bieden. In de zomermaanden kunnen bezoekers genieten van buitenactiviteiten rondom de Cattenbroekerplas, zoals zwemmen, zonnebaden en watersporten. In de winter verandert het eiland in een winterparadijs met mogelijkheden voor schaatsen en andere winterse activiteiten.

Horeca en Faciliteiten

Het eiland krijgt diverse horecagelegenheden waar bezoekers kunnen ontspannen en genieten van een hapje en een drankje. Het paviljoen wordt het centrale punt van het eiland, met uitzicht op de prachtige omgeving van de Cattenbroekerplas.

De werkzaamheden zullen binnenkort beginnen. Een nieuwe plek waar zowel inwoners als bezoekers van Woerden kunnen genieten van een nog breder scala aan recreatieve mogelijkheden.

Zeeweg 1 , 3441 CM Woerden
https://recreatieplascattenbroek.nl/

Delen is leuk!