Linnaeushof: Europa’s Grootste Speeltuin

In het hart van een prachtig groen landschap verwelkomt Linnaeushof zijn bezoekers in de grootste speeltuin van Europa. Dit speelparadijs, gelegen in Heemstede, biedt eindeloos speelplezier voor kinderen van alle leeftijden. Een van de hoogtepunten van dit park is de Waterspeeltuin De Oase, een plek vol waterpret en avontuur, ideaal voor warme zomerdagen. Met een sprookjesachtig thema, exotische decoraties en interactieve wateractiviteiten, is De Oase een favoriet voor gezinnen die op zoek zijn naar verkoeling en plezier.

Waterspeeltuin De Oase: Spetterend Plezier voor het Hele Gezin

De Waterspeeltuin De Oase bij Linnaeushof biedt een unieke waterervaring voor kinderen van alle leeftijden. Omringd door grote palmbomen, levensgrote dromedarissen en vrolijke kleuren, creëert De Oase een magische sfeer die perfect is voor zomerspeelplezier.

Wat de waterspeeltuin extra bijzonder maakt, is de interactieve opzet. Kinderen kunnen zelf aan de slag door kranen open en dicht te draaien en zo de richting van het water te veranderen. De glijbanen zorgen voor eindeloos vermaak, en voor wie van verrassingen houdt, is er de reusachtige emmer die onverwachts omkiept en een grote hoeveelheid water loslaat.

De Waterspeeltuin De Oase is de ideale plek om op warme dagen te genieten van waterpret. Met waterstralen, fonteinen en veilige waterzones kunnen kinderen hier zorgeloos spelen, terwijl ouders ontspannen aan de zijlijn toekijken.

Linnaeushof: Europa’s Grootste Speeltuin

Linnaeushof is niet zomaar een speeltuin; het is Europa’s grootste speeltuin met meer dan 350 speeltoestellen en attracties verspreid over een enorm terrein. Het park biedt voor ieder wat wils, ongeacht de leeftijd of interesses van het kind. Van educatieve speeltoestellen tot actieve en uitdagende avonturen, kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten en zich fysiek uitleven.

Speeltoestellen en Attracties

Linnaeushof is opgesplitst in verschillende zones die gericht zijn op kinderen van alle leeftijden, zodat elk gezin hier een perfecte dag kan beleven.

  • Klimparcours: Sinds 2019 biedt Linnaeushof een spectaculair klimparcours van 15 meter lang en 5 meter breed. Hier kunnen kinderen en volwassenen zich wagen aan een sportieve uitdaging, waarbij behendigheid en durf op de proef worden gesteld.
  • Verkeerstuin: In de educatieve verkeerstuin leren kinderen spelenderwijs de basis van verkeersveiligheid door te rijden in mini-voertuigen.
  • Buitenspeeltuin: Voor de allerkleinsten is er Dreumesland, waar veilige en eenvoudige speeltoestellen vanaf 2 jaar staan. Oudere kinderen kunnen zich vermaken in de grote zandspeelplaats, de mega-glijbaan en diverse trampolines.
  • Attracties: Naast speeltoestellen biedt Linnaeushof ook een breed scala aan attracties zoals botsauto’s, waterfietsen, een midgetgolfbaan, en zelfs een mini-treintje dat door het park rijdt.

Of je nu op zoek bent naar spannende attracties of interactieve speelmogelijkheden, Linnaeushof biedt alles voor een complete dag uit.

Verkoeling in de Waterspeeltuin op Warme Dagen

Op warme dagen is de Waterspeeltuin De Oase een populaire plek in het park. Kinderen kunnen hier naar hartenlust spelen met waterstralen, fonteinen en de verrassende waterval van de reusachtige emmer. Omringd door een sprookjesachtige setting met palmbomen en dromedarissen, voelt het bijna alsof je in een tropisch paradijs bent beland. Het interactieve element van de waterspeeltuin zorgt ervoor dat kinderen actief betrokken zijn bij hun speelervaring, terwijl ze zich vermaken met het water.

De Waterspeeltuin is geopend van mei tot september, afhankelijk van het weer, en is toegankelijk bij temperaturen boven de 20 graden Celsius. Toegang tot De Oase is inbegrepen bij de entreeprijs van Linnaeushof, zodat je op een zomerse dag kunt genieten van zowel de reguliere speeltuin als de verfrissende wateractiviteiten.

Binnenspeeltuin: Plezier, Regen of Zonneschijn

Zelfs bij slecht weer biedt Linnaeushof voldoende speelmogelijkheden. De binnenspeeltuin heeft kleine botsauto’s, lachspiegels, luchtskelters en een groot speelkasteel. Voor de jongste bezoekers is er de peuter- en kleuterspeeltuin Wortelberg, waar kinderen in een veilige omgeving kunnen spelen. Zo hoef je je geen zorgen te maken als het weer niet meezit; de kinderen zullen zich alsnog prima vermaken in de overdekte speelzones.

Praktische Informatie voor een Bezoek aan Linnaeushof

Linnaeushof is ontworpen met gemak en comfort voor ouders in gedachten. Het park biedt voldoende zitgelegenheid voor ouders die even willen uitrusten, terwijl de kinderen veilig spelen. De overzichtelijke indeling van het park zorgt ervoor dat ouders gemakkelijk zicht hebben op de speelzones.

  • Openingstijden: Linnaeushof is geopend van mei tot september, met variabele openingstijden afhankelijk van het seizoen. Controleer de actuele tijden op de website voordat je je bezoek plant.
  • Toegangsprijzen: De entreeprijs omvat toegang tot alle speeltoestellen en attracties, inclusief de waterspeeltuin tijdens warme dagen. Kijk op de website voor de meest actuele prijzen en mogelijke arrangementen voor groepen en verjaardagsfeestjes.
  • Bereikbaarheid: Linnaeushof is goed bereikbaar met de auto en biedt voldoende parkeergelegenheid op het terrein. Voor bezoekers die met het openbaar vervoer komen, zijn er regelmatige verbindingen naar het park.

Adres: Glipperweg 4C, 2104 AK Heemstede
Website: www.linnaeushof.nl

Conclusie: Waarom Linnaeushof de Perfecte Speeltuin is voor Gezinnen

Linnaeushof is niet alleen de grootste speeltuin van Europa, maar biedt ook een unieke mix van avontuur, educatie en ontspanning voor het hele gezin. De combinatie van buitenspeeltuinen, waterspeeltuinen en overdekte speelzones maakt dit park ideaal voor elke weersomstandigheid. Kinderen kunnen hier hun energie kwijt op een veilige en uitdagende manier, terwijl ouders ontspannen en genieten van de groene omgeving.

Met attracties zoals het klimparcours, de verkeerstuin, midgetgolf, en natuurlijk de spectaculaire Waterspeeltuin De Oase, is er geen tekort aan activiteiten die kinderen van alle leeftijden zullen aanspreken. Of je nu een zonnige zomerdag doorbrengt in de waterspeeltuin of een regenachtige middag in de binnenspeeltuin, Linnaeushof biedt een complete ervaring voor elk gezinsuitje.

Plan je volgende avontuur en ontdek waarom Linnaeushof al jarenlang een favoriet is onder gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol speelplezier en avontuur.

Delen is leuk!