Buurt- en Speeltuinvereniging Het Havenkwartier

In het hart van Zaandam ligt de actieve Buurt- en Speeltuinvereniging Het Havenkwartier, een ideale plek voor gezinnen die op zoek zijn naar een gezellige en veilige speelomgeving voor hun kinderen. De speeltuin biedt niet alleen diverse speeltoestellen, maar organiseert ook tal van activiteiten voor jong en oud. Sinds de oprichting in 1929 heeft de vereniging zich ontwikkeld tot een belangrijke ontmoetingsplek voor de buurt, waar spel en verbinding centraal staan.

Een Speelparadijs voor Kinderen

Het Havenkwartier is een omheinde speeltuin, wat betekent dat je kinderen veilig kunnen spelen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verkeer of andere gevaren. De speeltuin is uitgerust met allerlei speeltoestellen, zoals schommels, glijbanen en klimrekken, die geschikt zijn voor kinderen van verschillende leeftijden, van 2 tot 10 jaar. De toegangsprijs is slechts € 0,50 per persoon, en een jaarabonnement voor gezinnen kost slechts € 10​.

Activiteiten voor Jong en Oud

Het Havenkwartier staat bekend om zijn gezellige buurtactiviteiten. Voor kinderen zijn er speciale evenementen zoals speurtochten, kinderbingo en knutselmiddagen, die vaak begeleid worden door enthousiaste vrijwilligers. Tijdens de zomermaanden is het waterfestijn een van de hoogtepunten, waarbij kinderen zich kunnen uitleven met waterpret.

Naast de kinderactiviteiten organiseert de vereniging ook evenementen voor volwassenen, zoals kaartavonden, darttoernooien en buurtfeesten. Het is een plek waar buren samenkomen, en zowel jong als oud zich kunnen vermaken.

Verjaardagen en Speciale Evenementen

Ben je op zoek naar een leuke locatie om de verjaardag van je kind te vieren? Het Havenkwartier biedt de mogelijkheid om verjaardagsfeestjes te organiseren in de speeltuin. Voor een klein bedrag kun je de speeltuin afhuren, waar kinderen zich urenlang kunnen vermaken. Ouders kunnen ondertussen genieten van een kop koffie en gezellig bijpraten.

Toegankelijkheid en Praktische Informatie

Adres:
Havenstraat 71, 1506 PK Zaandam

Openingstijden:
De speeltuin is geopend van maandag tot en met zaterdag en sluit op zondag. De openingstijden zijn afhankelijk van het weer, dus controleer van tevoren of de speeltuin open is​.

Voorzieningen:
De speeltuin beschikt over toiletten en er zijn bankjes waar ouders kunnen zitten terwijl de kinderen spelen. Snacks en drankjes kun je zelf meenemen, maar er zijn ook eenvoudige versnaperingen beschikbaar tijdens evenementen.

Buurt- en Speeltuinvereniging Het Havenkwartier is dé plek voor families in Zaandam die op zoek zijn naar een veilige en betaalbare speelplek voor hun kinderen. Met een breed scala aan activiteiten voor jong en oud, en de mogelijkheid om speciale evenementen te organiseren, biedt deze speeltuin een waardevolle bijdrage aan de buurt. Of je nu een middagje wilt spelen of een verjaardag wilt vieren, Het Havenkwartier is de perfecte locatie voor een dag vol plezier.

Meer informatie:
Bezoek de website voor meer details: BuurtEnSpeeltuinverenigingHetHavenkwartier
Havenstraat 71, 1506 PK Zaandam

Delen is leuk!