Speeltuin Klauterwoud Broekpolder

Ontdek Het Klauterwoud in de Broekpolder, Vlaardingen

Welkom in Het Klauterwoud Broekpolder, een avontuurlijke speelplek gelegen in de prachtige natuur van de Broekpolder in Vlaardingen. Dit speelparadijs is ontworpen voor jong en oud die houden van avontuur, water en modder. Laat je verrassen door de vele speelmogelijkheden en natuurlijke elementen die uitnodigen tot ontdekken en spelen in de buitenlucht.

Het Klauterwoud Broekpolder biedt een diversiteit aan speeltoestellen en uitdagende parcoursen die perfect zijn voor het stimuleren van creativiteit en fysieke activiteit bij kinderen van alle leeftijden:

  • Labyrint van Boomstammen: Betreed een wirwar van heuveltjes en modderige greppeltjes, overbrugbaar via boomstammen. Het labyrint daagt uit tot avontuurlijk verkennen en biedt een speelse kennismaking met de natuurlijke omgeving.
  • Grote Speeltoren: Een imposante speeltoren waar kinderen kunnen klauteren, klimmen, hangen en glijden. Dit speeltoestel is het middelpunt van actie en plezier in Het Klauterwoud.
  • Kabelbaan: Geniet van een sensationele rit op een van de langste dubbele kabelbanen die je ooit in een bos zult tegenkomen. Voor de kleintjes is er hulp beschikbaar om hen te helpen de kabelbaan te bedwingen.
  • Amfitheater: Een heuvel met een kommetje bovenin, perfect om even uit te rusten en te genieten van het uitzicht over de speeltuin. Voor de avontuurlijken is er een doorgang door de heuvel via een buis.
  • Zand- en Waterplek: Laat de kinderen spelen bij de zand- en waterplek, ideaal voor het bouwen van zandkastelen en het ontdekken van modderige avonturen.

Naast alle speelmogelijkheden is er gedacht aan comfort en ontspanning:

Picknickweide: Een uitgestrekte weide met picknicktafels waar gezinnen kunnen genieten van een zelf meegenomen picknick. Perfect om even bij te tanken na een ochtend vol avontuur. Toiletten en Watertappunt: Er zijn toiletten beschikbaar (open op woensdag en in het weekend) en een watertappunt om je handen te wassen na een avontuurlijke ontdekkingsreis.

Het Klauterwoud Broekpolder is toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang. Toegang tot het gebied is op eigen risico. Goed om te weten: Spelen is op eigen risico. Houd de speeltuin schoon en netjes, en houd je hond aangelijnd met een opruimplicht.

De Broekpolder biedt niet alleen een avontuurlijke speeltuin, maar ook prachtige wandelmogelijkheden door een divers landschap: Uitkijktoren: Beklim de uitkijktoren naast Het Klauterwoud voor een adembenemend uitzicht over de hele Broekpolder.
Wandelroutes: Verken de Broekpolder via de wandelknooppunten en geniet van de rust, het groen en de natuurlijke schoonheid van dit unieke gebied.

Ontdek de rijke geschiedenis en natuurlijke erfgoed van de Broekpolder, een gebied dat zich ontwikkeld heeft van steentijdhuizen tot een moderne speelbestemming. Het Klauterwoud nodigt uit om spelenderwijs te leren en te genieten van de natuurlijke omgeving.

Ervaar zelf de magie van Het Klauterwoud Broekpolder en geniet van een dag vol avontuur, ontdekkingen en plezier in de buitenlucht. Nieuwe Houten Dieren in Het Klauterwoud Broekpolder

Het Klauterwoud Broekpolder heeft recentelijk een kleurrijke en speelse toevoeging gekregen met de introductie van prachtige houten dieren. Deze nieuwe speelelementen zijn ontworpen om het avontuurlijke karakter van de speelplek te versterken en spreken zowel kinderen als ouders direct aan.

Het Klauterwoud staat bekend als een avontuurlijke speelplek waar vies worden niet alleen mag, maar zelfs wordt aangemoedigd. Kinderen kunnen hier naar hartenlust struinen over paden, door bosjes navigeren, een labyrint van boomstammen verkennen en door modderige greppels kruipen. De recente toevoeging van de houten dieren voegt een nieuwe dimensie toe aan deze beleving.

De houten dieren zijn gemaakt van duurzaam robinia hout en zijn ontworpen door Erkytuin, een specialist in inclusief spelen voor kinderen met en zonder handicap. De dieren zijn niet alleen bedoeld om op te klimmen, onderdoor te kruipen of bovenop te zitten, maar stimuleren ook de verbeelding van kinderen om spelenderwijs te ontdekken.

Het pad rondom de houten dieren is recent aangelegd en is goed toegankelijk voor ouders met kinderwagens, ouderen met een rollator en kinderen in een rolstoel. Dit past bij de missie van Stichting Klauterwoud om een inclusieve speelomgeving te creëren waar iedereen kan genieten van de natuurlijke speelelementen. De plaatsing van de houten dieren is mogelijk gemaakt door verschillende donaties, waaronder een substantiële bijdrage van het Fonds Schiedam Vlaardingen. De betrokkenheid van de gemeenschap en lokale organisaties benadrukt het belang van speelplekken die niet alleen vermaak bieden, maar ook educatieve en sociale waarde toevoegen aan de omgeving.

Bezoek Het Klauterwoud Broekpolder

Wil je zelf de nieuwe houten dieren ontdekken en genieten van een dag vol avontuur in de Broekpolder? Het Klauterwoud Broekpolder is vrij toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang en biedt een unieke ervaring voor het hele gezin.

Adres: Watersportweg 21, Vlaardingen
https://www.broekpolder-vlaardingen.nl/klauterwoud

Delen is leuk!