Speeltuin De Leemkuil

Ontdek Speeltuin De Leemkuil: Avontuurlijk plezier in Nijmegen!

Stap binnen in de grootste buitenspeeltuin van Nijmegen, waar avontuur en educatie hand in hand gaan! Speeltuin De Leemkuil, gelegen in het groene Mariënbosch in de wijk Kwakkenberg, biedt een overvloed aan activiteiten en speelmogelijkheden voor kinderen van alle leeftijden. Hier ontdek je niet alleen spannende klimtoestellen, glijbanen en schommels, maar ook het geheime Fort van Noviomagus, een educatief speelgebied in Romeinse stijl waar kinderen spelenderwijs kennis maken met de Romeinse geschiedenis.

Een Wereld van Speelplezier

Of je nu wilt klimmen in de bomen, ravotten op de zand- en waterplek, genieten van de waterspeelplaats op warme dagen, of juist lekker wilt voetballen op een van de velden – bij De Leemkuil is er voor ieder wat wils! Voor de kleintjes is er een tof springkussen en voor de avonturiers zijn er skelters om het hele terrein te verkennen.

Voorzieningen en Extra’s

Neem je eigen picknickmand mee en vind een gezellig plekje aan een van de vele picknicktafels verspreid door de speeltuin. Of bezoek de horecakiosk voor een scala aan lekkernijen en verfrissende drankjes. Voor een extra speciale ervaring kun je tegen een laag tarief een ritje maken met het Leemkuil-treintje, dat je meeneemt op een avontuurlijke tour door de speeltuin.

Activiteiten en Feestjes

Speeltuin De Leemkuil biedt meer dan alleen speelplezier. Regelmatig worden er thema-activiteiten georganiseerd, zoals archeologiedagen en spannende lasergame-evenementen. Ook kun je hier een fantastisch verjaardagsfeestje vieren, waarbij de kinderen zich helemaal kunnen uitleven in dit groene paradijs.

Geschiedenis en Transformatie

De geschiedenis van De Leemkuil gaat terug tot de negentiende eeuw, toen het gebied dienst deed als leemwinning voor een plaatselijke steenfabriek. Na de Tweede Wereldoorlog werd het terrein omgevormd tot een speeltuin, die in 1946 officieel haar deuren opende. Sindsdien heeft De Leemkuil zich ontwikkeld tot een geliefde bestemming voor gezinnen in Nijmegen en daarbuiten.

In 2016 onderging De Leemkuil een grondige renovatie, waarbij het oude houten fort en de Mayatempel werden vervangen door een spectaculair Romeins speellandschap. Dit landschap verwijst naar het historische Romeinse aquaduct van Nijmegen, dat ooit het Mariënbosch van water voorzag.

Bezoek De Leemkuil!

Klaar voor een dag vol speelplezier en ontdekkingen in de natuur? Bezoek Speeltuin De Leemkuil en geniet van een onvergetelijke ervaring samen met je familie. De speeltuin is gelegen in Nijmegen en biedt het hele jaar door een welkom avontuur voor jong en oud.

Speeltuin de Leemkuil, Luciaweg 2, 6523 NK Nijmegen
Sommige navigatiesystemen herkennen huisnummer 2 niet. Gebruik dan Luciaweg zonder huisnummer.
De straat is niet zo lang, de ingang van de speeltuin ligt bij de enige drempel in de straat.

Delen is leuk!