Binnenspeeltuin en Buitenspeeltuin Gelselaar

Erve Brooks: Waar Avontuur en Vermaak Samenkomen in de Achterhoek

Buitenspeeltuin Gelselaar temidden van het schilderachtige landschap van Gelselaar in de Achterhoek ligt Erve Brooks een Binnenspeeltuin en buitenspeeltuin in Gelselaar, een eeuwenoude Saksische boerderij die niet alleen geschiedenis ademt, maar ook een bruisend centrum van vermaak is voor jong en oud. Met een scala aan binnen- en buitenspeelmogelijkheden, educatieve avonturen en een heerlijke ambiance, biedt Erve Brooks een onvergetelijke ervaring voor het hele gezin.

Zodra je de charmante omgeving van Gelselaar binnenrijdt, word je begroet door de gastvrije familie Marsman, die al generaties lang hun hart en ziel in Erve Brooks hebben gestoken. Deze historische boerderij, daterend uit 1538, is niet alleen een museumboerderij waar het verleden tot leven komt, maar ook een levendige speel- en ontdekkingsplek die bruist van activiteiten en plezier.

Binnenspeeltuin: Avontuur in de Hooiberg en Steltenberg

Voor jonge avonturiers begint het plezier al in de Buitenspeeltuin Gelselaar van Erve Brooks. De kleintjes kunnen zich uitleven in de “Hooiberg”, terwijl oudere kinderen hun weg banen naar de “Steltenberg”, een driedelige speelruimte die hen uitdaagt met glijbanen, klimmuren en geheime hoekjes om te verkennen. Deze speeltuinen zijn niet alleen een toevluchtsoord op regenachtige dagen, maar ook een oase van verbeelding en creatief spel.

Buitenspeeltuin: Natuurlijk Avontuur en Plezier

Buiten komen kinderen ogen te kort in de uitgestrekte buitenspeeltuin van Erve Brooks. Hier worden dromen werkelijkheid met een scala aan activiteiten die de natuur omarmen. Een airtrampoline zorgt voor vrolijke sprongen in de lucht, terwijl de reuzenschommel zorgt voor adembenemende hoogtes. Voor de avonturiers is er een zand- en waterspeelplaats waar ze kunnen graven, bouwen en plonzen in het verfrissende water.

Een hoogtepunt van de buitenspeeltuin is de majestueuze boomhut met een glijbaan, waar kinderen hun vaardigheden als ontdekkingsreiziger kunnen testen terwijl ze vanuit de hoogte naar beneden glijden. Boerderijdieren zoals nieuwsgierige varkens en knuffelige konijnen voegen een extra dimensie toe aan de ervaring, waar kinderen leren over dierenverzorging en verbinding maken met de natuurlijke wereld om hen heen.

Avonturenpad en Blotevoetenland: Natuurlijke Ontdekkingen

Voor gezinnen die houden van avontuur biedt Erve Brooks het Avonturenpad, een twee kilometer lang parcours door weilanden en singels. Langs de route wachten hindernissen, spelletjes en een wilgendorp om ontdekt te worden, waardoor kinderen en volwassenen samen de natuurlijke schoonheid van de Achterhoek kunnen ervaren.

Naast het Avonturenpad wacht het Blotevoetenland op ontdekkers. Dit unieke gebied van ongeveer één hectare nodigt gasten uit om op blote voeten te wandelen over verschillende ondergronden, van zacht gras tot verkoelend water. Een riviertje stroomt door het landschap naar een idyllisch meertje met een eiland, waar gezinnen kunnen ontspannen en genieten van een moment van rust te midden van de natuurlijke pracht.

Museumboerderij Erve Brooks Niehof: Terug in de Tijd

Een bezoek aan Erve Brooks is niet compleet zonder een rondleiding door Erve Brooks Niehof, de museumboerderij die een fascinerend inkijkje biedt in het leven van vroegere tijden. Hier vinden bezoekers een weefgetouw, ouderwetse linnenkasten en een verzameling knipmutsen die de rijke geschiedenis van de Achterhoek tot leven brengen. Binnen kunnen kinderen spelen met traditionele Hollandse spelen, terwijl buiten een speeltuin met een boomhut en een water- en zandplek uitnodigt tot nog meer avontuur.

Geniet van Erve Brooks, Buitenspeeltuin Gelselaar

Voor gezinnen die op zoek zijn naar een dag vol plezier, ontdekking en ontspanning in de Achterhoek, biedt Erve Brooks alles wat ze zich kunnen wensen. Met een rijkdom aan activiteiten, educatieve ervaringen en natuurlijke schoonheid is Erve Brooks niet alleen een bestemming, maar een onvergetelijke reis door tijd en natuur voor het hele gezin. Ontdek vandaag nog waarom Erve Brooks, Buitenspeeltuin Gelselaar de favoriete bestemming is voor gezinnen in de Achterhoek en daarbuiten!

Broekhuisdijk 5, 7275 CB Gelselaar
https://erve-brooks.nl/activiteiten/speelplezier/
Binnenspeeltuin en Buitenspeeltuin Gelselaar

Delen is leuk!