Park de Stadshoeve

Park de Stadshoeve: Verbinding en Avontuur in Stadshagen, Zwolle

Park de Stadshoeve, gelegen in Stadshagen Zwolle, is niet zomaar een park, maar een bruisende ontmoetingsplek waar natuur, educatie en gemeenschap samenkomen. Met een scala aan activiteiten en speelmogelijkheden biedt het park een plek voor jong en oud om te spelen, te leren en te verbinden.

Park de Stadshoeve fungeert als een centrale hub waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, Leren kennen en verbinden en waar educatie centraal staat. Het park is ontworpen met het idee om mensen met elkaar te verbinden door middel van gemeenschappelijke activiteiten en speelgelegenheden.

  • Speelboerderij en Kinderboerderij: Centraal in het park vind je een speelboerderij met diverse speelgelegenheden voor kinderen van verschillende leeftijden, zoals het avontuurlijke speelkasteel Werkeren, de Hummelhoeve voor de allerkleinsten, en waterspelen waar kinderen zich kunnen uitleven met waterplezier. Daarnaast is er een kinderboerderij met varkens, ezels, konijnen, geiten en meer, verzorgd door vrijwilligers en medewerkers van Frion dagbesteding.
  • Educatieve Activiteiten: Voor scholen en andere groepen biedt Park de Stadshoeve een NME (Natuur- en MilieuEducatie) aanbod, waarbij kinderen en volwassenen kunnen leren van de dieren en de natuurlijke omgeving. Er zijn ook speciale activiteiten zoals het Kabouterpad en de Beweegroute het Stadspad, die educatie combineren met plezier en beweging.
  • Verbinden: Door het organiseren van diverse activiteiten en evenementen wordt de verbinding tussen wijkbewoners bevorderd. Van gezamenlijke speeldagen tot educatieve workshops, Park de Stadshoeve stimuleert sociale interactie en gemeenschapszin.

Naast de speelvoorzieningen en educatieve programma’s biedt Park de Stadshoeve nog meer:

  • Belevenistuinen en Moestuinen: Het park herbergt ook belevenistuinen en moestuinen, waar bezoekers kunnen genieten van de natuur en zelfs kunnen meehelpen met tuinieren.
  • Historische Wandeling: Een historische wandeling door het park biedt inzicht in de geschiedenis van de locatie en de ontwikkeling tot wat het nu is.
  • Bistro de Stadshoeve: Voor een hapje en drankje kunnen bezoekers terecht bij Bistro de Stadshoeve, een gezellige plek om te ontspannen na een dag vol avontuur.

Bezoek Park de Stadshoeve

Park de Stadshoeve is vrij toegankelijk voor publiek en biedt een breed scala aan activiteiten en faciliteiten voor een dag vol plezier en ontdekking. Of je nu komt om te spelen, te ontmoeten, te leren of gewoon te genieten van de natuurlijke omgeving, het park heeft voor ieder wat wils.

Arendshorstlaan 23, 8043 VE Zwolle
www.parkdestadshoeve.nl

Delen is leuk!