Openluchttheater Engbergen

Popconcerten en kindervoorstellingen tot optredens van lokale koren en muziekverenigingen – er is voor ieder wat wils in het Openluchttheater Engbergen. Het gastvrije en idyllisch gelegen Openluchttheater Engbergen biedt ruimte aan ruim 900 bezoekers. Dit unieke theater, gelegen aan de rand van het prachtige natuurgebied Engbergen, dichtbij Gendringen, Ulft en Voorst, presenteert een breed scala aan voorstellingen. Ontdenk hier de schoonheid van de achterhoek in Gelderland.

Zomer vol Muziek en Meer in Openluchttheater Engbergen

Van 25 mei tot 21 september kunnen muziekliefhebbers weer volop genieten van een divers aanbod in Openluchttheater Engbergen. Naast een gevarieerde reeks muzikale optredens worden er ook een filmavond en een familievoorstelling georganiseerd.

Afwisselende Programmering

Dit jaar is er opnieuw een aantrekkelijk en gevarieerd programma samengesteld. De maand juni is bijzonder goed gevuld, met elk weekend wel een evenement. Lokaal talent is dichterbij dan je denkt, met optredens van de Seven Wonders, Fleetwood Mac op 15 juni en de Pink Floyd Sessions op 21 september, met lokale artiesten Arn Kortooms en Bauke Bakker.

Ook regionale talenten krijgen een podium. Zo hebben de Ulftse Nachtegalen gevraagd om op te treden in het openluchttheater. Daarnaast heeft de programmacommissie diverse andere acts weten te boeken. Ze blijven altijd op zoek naar nieuw talent uit de regio en nodigen bands en artiesten uit om zich aan te melden voor een optreden. Vanaf september wordt alweer gewerkt aan de programmering voor het volgende seizoen, dus aarzel niet om contact op te nemen voor een kans op een plek in het programma.

Het theater, gemakkelijk bereikbaar per fiets, biedt beperkte parkeerplaatsen in de directe omgeving en een grotere parkeerplaats op 200 meter afstand. Ook is er een invalidenparkeerplaats beschikbaar achter het gebouw.

Sinds de jaren vijftig, toen het toenmalige oranjecomité van Gendringen het initiatief nam om in het Engbergse bos een podium te creëren, is het theater een geliefde culturele hotspot. Dankzij de natuurlijke kuilvorm van het terrein konden toeschouwers gemakkelijk plaatsnemen. Sinds 1958 zorgt Stichting Openluchttheater Engbergen, met de hulp van vele vrijwilligers, voor de programmering en het onderhoud. Het theater heeft een open karakter met een stenen tribune en een ruime speelvloer, die indien nodig overdekt kan worden met een chute.

Met voorstellingen die variëren van popconcerten, vooral tributebands, tot kindervoorstellingen en optredens van lokale koren en muziekverenigingen is dit de plek voor cultuur in de natuur. De vrijwilligers creëren een gemoedelijke en gastvrije sfeer, waardoor elke voorstelling een bijzondere belevenis wordt. Kom genieten van cultuur in de natuur en ervaar de unieke sfeer van Openluchttheater Engbergen.

Bosweg 5, 7083 AB Voorst
www.openluchttheater-engbergen.nl

Delen is leuk!