Theater aan de Rijn

Ontdek Theater aan de Rijn: waar creativiteit en cernieuwing samenkomen.

Welkom bij Theater a/d Rijn, een bruisend cultureel centrum gelegen aan de Rijnstraat in het hart van Arnhem. Als onderdeel van netwerkorganisatie De Nieuwe Oost heeft dit theater een rijke geschiedenis van innovatie en artistieke ontwikkeling. Laat je meevoeren door de boeiende wereld van theater, waar jonge makers hun stempel drukken en vernieuwende voorstellingen tot leven komen.

Het pand waarin Theater a/d Rijn gehuisvest is, kent een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis. Oorspronkelijk gebouwd in 1869 als woonhuis door de Vrijmetselarij, vond het zijn bestemming als theater toen Toneelgroep Theater zich er in 1966 vestigde. Deze transformatie markeerde Theater aan de Rijn als een van de eerste vlakke-vloertheaters van Nederland, een podium waar het publiek dicht op de voorstelling zit en direct de intensiteit van het theater kan ervaren.

In 2001 nam Generale Oost het gebouw over na een korte periode van leegstand. Een ingrijpende verbouwing volgde, resulterend in nieuwe zalen, een moderne foyer en een geheel nieuwe entree aan het Bartokplein. Het theater heropende zijn deuren in december 2016, met een vernieuwde visie en faciliteiten die ruimte bieden aan creativiteit in al zijn vormen.

Missie en Visie: Podium voor Jong Talent

Bij Theater aan de Rijn draait het niet alleen om het tonen van voorstellingen, maar ook om het koesteren en ontwikkelen van jonge makers. Het theater fungeert als een productiehuis waar experimentele theatermakers en beginnende gezelschappen de ruimte krijgen om hun artistieke grenzen te verkennen en te verleggen. Persoonlijke begeleiding, residenties en ondersteuning bij het opzetten van een professionele praktijk zijn slechts enkele manieren waarop Theater aan de Rijn jonge talenten stimuleert.

De voorstellingen die hier geproduceerd worden zijn gedurfd, avontuurlijk en vaak grensverleggend. Van dans en theater tot hiphop, spoken word en performance installaties, elk genre en elke discipline vindt zijn weg naar het podium van Theater aan de Rijn. De nadruk ligt op het creëren van voorstellingen die niet alleen vermaken, maar ook uitdagen, bevragen en nieuwe verbindingen leggen, zowel met het publiek als met maatschappelijke vraagstukken.

Als onderdeel van De Nieuwe Oost werkt Theater aan de Rijn nauw samen met andere kunstenaars en culturele organisaties in de regio en daarbuiten. Deze samenwerkingen versterken niet alleen de artistieke kwaliteit van het theater, maar bieden ook een platform voor uitwisseling en innovatie. Samen met muzikaal productiehuis BRUT in Deventer en literatuurorganisatie Wintertuin in Nijmegen vormt Theater aan de Rijn een belangrijke schakel in een levendig netwerk van creatieve geesten en professionals.

In Theater aan de Rijn is er altijd iets te zien en te beleven, een wereld vol beleving. Van spraakmakende voorstellingen tot grote events en festivals, het theater biedt een gevarieerd programma dat afwijkt van de mainstream. Hier ontdek je nieuwe stemmen, frisse perspectieven en voorstellingen die resoneren met de actualiteit en de diversiteit van de moderne samenleving.

Of je nu een theaterliefhebber bent die op zoek is naar vernieuwing, een jonge maker die zijn eerste stappen in de kunstwereld zet, of gewoon iemand die wil genieten van een avond vol cultureel vermaak, Theater aan de Rijn heet je van harte welkom. Stap binnen in een wereld waar creativiteit en vernieuwing samenkomen, en laat je betoveren door de kracht van theater. Bezoek het Theater en Ervaar de Magie van Theater

Kom Langs en Laat Je Inspireren bij Theater aan de Rijn

Ontdek het bruisende theaterleven van Arnhem en geniet van voorstellingen die je raken, uitdagen en verrassen. Theater aan de Rijn staat klaar om je mee te nemen op een reis door de wereld van kunst en cultuur. Mis het niet en plan vandaag nog je bezoek aan dit unieke culturele juweel aan de Rijnstraat. Ze zien je graag in de zaal!

Rijnstraat 42, 6811 EX Arnhem
https://www.theateraanderijn.nl/

Delen is leuk!