Theater de Omval

Theater De Omval: Cultuur en Vermaak in Diemen

Gelegen in het bruisende centrum van Diemen, vormt Theater De Omval sinds 1996 het culturele hart van de stad. Ontworpen door de gerenommeerde architect Sjoerd Soeters, trekt dit opvallende blauwe gebouw niet alleen de aandacht vanwege zijn architectuur, maar vooral vanwege het rijke en gevarieerde culturele programma dat het biedt.

Een Breed Cultureel Aanbod

Theater De Omval heeft een uitgebreid programma dat varieert van theater en cabaret tot jeugdvoorstellingen, filmvertoningen en live muziek. Het theater staat bekend om zijn diverse aanbod, waarbij voorstellingen worden geprogrammeerd die zowel vermakelijk als inspirerend zijn voor alle leeftijden. Met regelmaat worden er speciale jeugdvoorstellingen georganiseerd, die bij uitstek geschikt zijn voor gezinnen en schooluitjes.

Grand Café Blauw: Gastvrijheid en Culinaire Verwennerij

Naast de culturele ervaring biedt Grand Café Blauw een ontspannen ambiance voor bezoekers om voorafgaand aan een voorstelling te genieten van koffie, lunch of borrel. Op geselecteerde dagen is er zelfs de mogelijkheid tot dineren. De combinatie van gastvrijheid en smaakvolle gerechten maakt het Grand Café tot een populaire ontmoetingsplaats voor zowel theaterbezoekers als lokale bewoners.

Jeugdvoorstellingen: Betovering voor Jong en Oud

SlodDe & VoS in de Geluidentuin

Een van de meest geliefde jeugdvoorstellingen bij Theater De Omval is “SlodDe & VoS in de Geluidentuin”. Deze levendige en gekke show neemt kinderen mee op een kleurrijk avontuur waar geluiden tot leven komen. Bezoekers kunnen luisteren naar de fantastische verhalen van SlodDe (de Vos), Vos (de Kat) en Katta (de Koala), terwijl ze samen namen bedenken voor mysterieuze kleuren die lijken te bestaan in hun betoverende wereld. De voorstelling is doorspekt met interactieve elementen, waarbij kinderen worden aangemoedigd om mee te zingen en te dansen als een vis, een kip of zelfs als een vogelschaap. Een ervaring die zowel educatief als amusant is voor jonge theaterliefhebbers en hun ouders.

Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft

Een andere populaire voorstelling is “Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft”, geproduceerd door Meneer Monster. Gebaseerd op het bekende boek van Werner Holzwarth en Wolf Erlbruch, biedt deze fysieke en bijna woordloze slapstickvoorstelling hilarische momenten voor kinderen vanaf 2 jaar en ouder. Mol gaat op een avontuurlijke zoektocht nadat hij ineens op zijn kop gepoept wordt. Samen met zijn vrienden, zoals de grappige strontvliegen, ontdekt Mol dat de waarheid soms verrassender is dan hij had gedacht.

Dirk Scheele – Warme Handen, Koude Voeten

Voor een sprankelende en interactieve kerstvoorstelling is Dirk Scheele een absolute aanrader. Met zijn vrolijke liedjes over dwarrelende sneeuwvlokjes, warme chocolademelk en het lopen als een (ijs)beer, brengt Dirk Scheele de magie van de winter tot leven op het podium van Theater De Omval. Deze feestelijke voorstelling is ideaal voor gezinnen die op zoek zijn naar een betoverende ervaring tijdens de feestdagen, compleet met bezoek van Dirk’s buurmeisje, de ondeugende eekhoorntjes en de wijze sneeuwuil.

Plan je Bezoek

Of je nu op zoek bent naar een leerzame ervaring, een lachwekkend avontuur of een betoverende kerstshow, Theater De Omval biedt voor elk wat wils. Verken het volledige programma van jeugdvoorstellingen en reserveer tijdig je tickets voor een onvergetelijke dag uit met het gezin in het hart van Diemen. Ontdek waarom Theater De Omval al meer dan vijftien jaar lang een essentiële bestemming is voor cultureel vermaak voor jong en oud.

Of je nu een liefhebber bent van theater, film of gewoon op zoek bent naar een gezellig uitje met het gezin, ontdek de magie van cultuur in het hart van Diemen en laat je verrassen door het diverse aanbod aan voorstellingen en activiteiten. Plan je bezoek aan Theater De Omval en ervaar zelf waarom het al vijftien jaar lang een onmisbare plek is voor cultureel vermaak in Diemen.

Ouddiemerlaan 104, 1111 HL Diemen
https://www.theaterdeomval.nl/

Delen is leuk!