Familiepad Noordenveld

Welkom bij het Familiepad Noordenveld, een prachtige wandelroute in Nationaal Park Dwingelderveld in Drenthe. Dit 2,5 kilometer lange pad is volledig verhard, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderwagens, buggy’s en rolstoelgebruikers. Of je nu een natuurliefhebber bent of gewoon een ontspannende dag wilt doorbrengen, het Familiepad Noordenveld biedt voor ieder wat wils.

Wat Kun je Verwachten? Het pad voert je door diverse landschappen, waaronder uitgestrekte heidevelden, bossen en langs talrijke vennetjes. Onderweg kom je langs de schilderachtige schaapskooi Achter ’t Zaand, waar je de schaapskudde en de herder aan het werk kunt zien. Dit idyllische beeld is niet alleen mooi om te zien, maar ook essentieel voor het behoud van de heide​.

Dieren Spotten Het Dwingelderveld is rijk aan flora en fauna. Tijdens je wandeling heb je de kans om kraanvogels en verschillende slangensoorten, zoals de adder, de gladde slang en de ringslang, te spotten. Deze dieren geven een extra dimensie aan je natuurbeleving.

Toegankelijkheid Het Familiepad Noordenveld is speciaal ontworpen om toegankelijk te zijn voor iedereen. Er zijn rolstoelvriendelijke picknickplaatsen, en langs de route staan meerdere bankjes waar je even kunt uitrusten. Het pad is duidelijk aangegeven en begint bij het infopaneel van Staatsbosbeheer bij de parkeerplaats Achter ’t Zaand​ .

Activiteiten voor Kinderen Naast de prachtige natuur zijn er ook activiteiten voor kinderen. Het bezoekerscentrum Dwingelderveld biedt diverse educatieve activiteiten en spelletjes die kinderen betrekken bij de natuur. Bovendien kunnen kinderen genieten van de verhalen en demonstraties over de schapen en het heidebeheer bij de schaapskooi.

Praktische Informatie

  • Lengte: 2,5 km
  • Startpunt: Achter Het Zaand, 7963 RA Dwingeloo
  • Geschikt voor: Rolstoelgebruikers, kinderwagens, buggy’s en loopfietsjes
  • Toegankelijkheid: Verharde paden, rolstoeltoegankelijk toilet bij de schaapskooi, meerdere rolstoelvriendelijke picknickplekken​

Conclusie Het Familiepad Noordenveld is de perfecte plek voor een gezinsuitje in de natuur. Met zijn toegankelijke paden, prachtige landschappen en rijke biodiversiteit biedt het voor ieder wat wils. Plan je bezoek vandaag nog en ervaar de rust en schoonheid van het Dwingelderveld!

Voor meer informatie en routebeschrijvingen, bezoek de officiële website van Natuurmonumenten​​.

Achter Het Zaand 3, 7991 NG Dwingeloo
https://www.natuurmonumenten.nl/natuurgebieden/nationaal-park-dwingelderveld/route/kinderen/familiepad-noordenveld-bij

Delen is leuk!