Het Grote Kabouterbos

Het Grote Kabouterbos is een sprookjesachtig wandelgebied gelegen in Nederland.

Ontdek de magie van Het Grote Kabouterbos in Dronten, een plek waar fantasie en natuur samenkomen om jonge ontdekkingsreizigers en hun families een onvergetelijke ervaring te bieden. Met een scala aan activiteiten die zowel de creativiteit als de zintuigen prikkelen, staat Het Grote Kabouterbos garant voor een dag vol plezier en avontuur.

Een Betoverende Ontvangst

Bij aankomst worden bezoekers verwelkomd door de iconische grote paddenstoelen die het landschap sieren, een voorproefje van de magische wereld die hen binnen het bos wacht. Kinderen worden direct uitgenodigd om de wereld van de kabouters te verkennen, te spelen tussen de paddenstoelen, modderkastelen te bouwen bij het beekje of op ontdekkingstocht te gaan met de kruiwagens. Het is een plek waar de grenzen tussen de echte wereld en de wereld van fantasie vervagen, en waar elk kind zich een kabouter kan voelen.

Binnenpret in het Kabouterhuis
Het avontuur gaat verder binnen in het kabouterhuis, waar een ballenbak en kleine, knusse huisjes op de jonge bezoekers wachten. Gluren door de raampjes van de kabouterhuisjes biedt een kijkje in het dagelijks leven van deze kleine wezentjes, terwijl de ballenbak garant staat voor uren speelplezier.

Het Kabouterpad: Een Ontdekkingstocht
Het hoogtepunt van Het Grote Kabouterbos is ongetwijfeld het kabouterpad. Langs dit pad leren kinderen en hun begeleiders over de geheimen van het bos en zijn kleine bewoners. Met elke stap komen ze dichter bij de natuur en leren ze door middel van spel en interactie over de flora en fauna die het bos rijk is.

Culinair Genieten in de Boerderij
Na alle avonturen is er niets zo heerlijk als neerstrijken in de gezellige boerderij voor een overheerlijke pannenkoek. Hier kunnen jong en oud genieten van traditionele en creatieve pannenkoeken, bereid met liefde en aandacht voor kwaliteit.

Vernieuwing en Vermaak
Recente vernieuwingen hebben Het Grote Kabouterbos nog aantrekkelijker gemaakt. Met een vernieuwd terras, een opgefriste bar, nieuwe toiletten, en een extra verschoonruimte, is elk detail zorgvuldig overwogen om het comfort van de bezoekers te vergroten. Daarnaast is de voormalige ballenbakruimte getransformeerd tot ’t Zoete Huys, waar kinderen deelnemen aan leuke workshops zoals koekjes bakken en snoep maken, waardoor elk kinderfeestje een onvergetelijke ervaring wordt.

Toekomstige Plannen
Het Grote Kabouterbos staat niet stil. Met plannen voor een nieuwe indoor speelruimte in het restaurantgedeelte en de recente toevoeging van vier nieuwe borden die de bezoekers meer leren over de kabouters en hun leefomgeving, blijft Het Grote Kabouterbos zich ontwikkelen en vernieuwen.

Een Uitnodiging
Of je nu de voorjaarsvakantie plant of een unieke locatie zoekt voor een kinderfeestje, Het Grote Kabouterbos in Dronten nodigt je uit om deel te nemen aan een wereld van ontdekking, spel en culinair genot. Het is een plek waar elk bezoek een avontuur is, waar herinneringen worden gemaakt en waar de magie van de natuur en fantasie hand in hand gaan.

Kom en ervaar de betovering van Het Grote Kabouterbos, waar elke dag een nieuw verhaal wacht om ontdekt te worden. Met zijn rijke mix van speelplezier, educatieve paden en culinaire verrassingen biedt Het Grote Kabouterbos een unieke ervaring voor het hele gezin. Mis deze kans niet om de magie zelf te beleven!

Roggebotweg 21, 8251 PS Dronten
https://kabouterbosdronten.nl/

Delen is leuk!