Sabeltandtijgerspoor

Verken het avontuurlijke Sabeltandtijgerspoor, een fascinerend wandelpad waar bezoekers op zoek kunnen gaan naar sporen van prehistorische dieren. Dit betoverende speelroute in het Hunzebos is speciaal ontworpen voor jonge avonturiers. Omringd door eeuwenoude bomen en geheimzinnige heuvels uit de ijstijden, volg je het spoor van de sabeltandtijger en ga je de uitdagingen aan. Het biedt de unieke ervaring voor liefhebbers van geschiedenis en natuur.

Ontdek de geschiedenis van dit bijzondere gebied en verzamel onderweg puzzelstukken.

Spring over heuvels, beklim rotsen, zwier met de kabelbaan en balanceer over een touwbrug – elke stap brengt je dichter bij het ultieme avontuur. Waar je klim- en klautertoestellen tegenkomt, over opgedroogde watervallen balanceert, langs grafheuvels en hunebedden wandelt. Tussen het klimmen door speuren we naar de pootafdrukken van de Sabeltandtijger, die ons de weg wijzen op de smalle bospaden door het heuvelachtige Hondsruggebied, gevormd tijdens de IJstijd.

Test jezelf met spannende games via de app: ben jij slimmer, sterker of sneller dan de sabeltandtijger zelf?

Met een lengte van ongeveer 2 kilometer is het Sabeltandtijgerspoor perfect voor een dag vol plezier en ontdekking met familie en vrienden. Maar Let op: het pad is niet geschikt voor rolstoelen, scootmobiels en kinderwagens.

Om het avontuur van het Sabeltandtijgerspoor te beginnen, heb je twee opties voor startpunten:

  1. Parkeerplaats Zwembad Leewal, gelegen aan Zuideinde 36, 7875 CD Exloo.
  2. Parkeerplaats bij Fletcherhotel De Hunzebergen, te vinden aan Valtherweg 36, 7875 TB Exloo.

Vanaf beide locaties volg je simpelweg de bordjes met de afbeelding van de sabeltandtijger om de route te vinden.

Het officiële startpunt van de route bevindt zich bij het kruispunt van Leewalweg en Exlooërzandweg, met de coördinaten 52°52’11.2″N 6°51’54.6″E (52.869783, 6.865152). Je kunt echter ook beginnen aan de zijde van het Fletcher Hotel.

Volg de pootafdrukken van de Sabeltandtijger om je weg te vinden en te genieten van dit spannende avontuur!

Zuideinde 36, 7875 CD Exloo
https://www.dehondsrug.nl/

Delen is leuk!