Fiets en Wandelroute Piet Floris

Het natuurpad Piet Floris (Fiets en Wandelroute Piet Floris) en de Kachelduinwandeling bieden een betoverende reis door het prachtige duingebied van Hollands Duin, tussen Noordwijk en Noordwijkerhout. Uitgestippeld door Staatsbosbeheer, beloven deze twee wandelingen een onvergetelijke ervaring te bieden voor natuurliefhebbers en wandelaars.

Wandelroute Piet Floris

Het startpunt van Wandelroute Piet Floris bevindt zich op het parkeerterrein bij het SBB informatiecentrum aan de Duinweg, waar ruime parkeergelegenheid beschikbaar is. Het natuurpad Piet Floris strekt zich uit over een afstand van 4,2 kilometer, gemarkeerd door levendige oranje paaltjes, terwijl de Kachelduinwandeling, met zijn groene paaltjes, een traject van 4 kilometer omvat. En het beste van alles? Deze twee routes kunnen moeiteloos worden gecombineerd tot één enkele wandeling, zodat u alle prachtige hoogtepunten van het gebied kunt verkennen.

De Piet Florisroute begint zijn reis door weelderige naald- en loofbossen, de thuisbasis van een gevarieerde fauna, waaronder nieuwsgierige vossen en elegante reeën. Terwijl u verder wandelt, wordt uw pad bezaaid met interessante informatiepunten, zoals doorgezaagde bomen die inzicht geven in hun leeftijd en groeipatronen. Vervolgens wordt u verwelkomd in het uitgestrekte open duinlandschap, waar u een glimp opvangt van de nabijgelegen banen van de golfclub Noordwijk. De route leidt u verder door het schilderachtige Piet Florisdal, met zijn weelderige speelweiden en uitnodigende picknickplaatsen, een waar paradijs voor zowel kinderen als volwassenen.

Na het verkennen van het Piet Florisdal, vervolgt u uw avontuur met de Kachelduinwandeling. De route voert je eerst door weelderige bossen en opent vervolgens weer naar het betoverende duinlandschap, met de zee in de verte lonkend. Halverwege de tocht wordt u beloond met een adembenemend uitzicht vanaf de Kachelduin, waar de uitgestrektheid van de duinen en de glinsterende zee zich voor u ontvouwt. En voor degenen die nog meer willen ontdekken, biedt de mogelijkheid om naar het strand te wandelen en de route uit te breiden met een ontspannen strandwandeling naar Noordwijk. De bruisende boulevard van deze sfeervolle badplaats ligt op slechts 3 kilometer afstand, waardoor u een perfecte afsluiting kunt vinden voor uw betoverende wandelavontuur door dit prachtige duinlandschap.

Hoogtepunten van Wandelroute Piet Floris

  • Bos en Duinlandschap: De wandeling begint in een bosrijk gebied waar je diverse dieren zoals vossen en reeën kunt tegenkomen. Onderweg kom je informatiepunten tegen waar je meer leert over de lokale flora en fauna.
  • Golfclub Noordwijk: Je wandelt langs de golfbanen van de Noordwijkse Golfclub, wat een unieke mix van natuur en recreatie biedt.
  • Piet Florisdal: Dit dal is perfect voor gezinnen, met een uitgestrekte speelweide en picknickplaatsen. Vroeger was dit een aardappelveld van Piet Floris, nu een ideale plek voor ontspanning en spel.
  • Kachelduinwandeling: Je kunt je route uitbreiden met de 4 kilometer lange Kachelduinwandeling, gemarkeerd door groene paaltjes. Deze wandeling biedt een wijds uitzicht over de duinen en de zee vanaf het Kachelduin-uitzichtpunt.

Praktische Informatie

  • Startpunt: Informatiecentrum aan de Duinweg, Noordwijk
  • Lengte: 4,2 km (combineerbaar met de 4 km Kachelduinwandeling)
  • Markering: Oranje paaltjes (Piet Florispad), Groene paaltjes (Kachelduinwandeling)
  • Geschikt voor: Wandelaars van alle leeftijden, ideaal voor gezinnen

Voor meer informatie over activiteiten en evenementen in de buurt van het natuurpad, Wandelroute Piet Floris, kun je terecht op de Noordwijk Info en Voetstappen websites.

Met diverse landschappen en educatieve elementen is het natuurpad Piet Floris een uitstekende keuze voor een ontspannen en informatieve wandelervaring.

Fiets en Wandelroute Piet Floris
Duindamseslag, 2204 AL Noordwijk
www.staatsbosbeheer.nl/wandelroute-piet-floris

Delen is leuk!