Zwem- en Recreatiecentrum De Welle

Zwem- en Recreatiecentrum De Welle in Drachten biedt uitgebreide faciliteiten voor zowel de recreatieve als sportieve zwemmen. Het centrum beschikt over een 50-meter wedstrijdbad, een recreatiebad met een glijbaan, draaikolk en golfslagbad, en een speciaal peuterbad voor de jongste bezoekers. Naast deze baden zijn er ook wellness-faciliteiten zoals een sauna, infraroodcabine, Turks stoombad en zonnebanken, waardoor het een ideale plek is voor ontspanning​. Het is een perfecte locatie voor gezinnen, sportliefhebbers en iedereen die op zoek is naar ontspanning en vermaak.

Zwemfaciliteiten en Attracties

  • Subtropisch Zwembad: Het subtropisch zwembad is een van de hoogtepunten van De Welle. Hier vind je een golfslagbad waar je kunt genieten van de golven en een wildwaterbaan voor de avontuurlijke zwemmers. Er is ook een bubbelbad en een stromingsbad om heerlijk in te ontspannen. Voor de kinderen is er een snelle glijbaan met tijdswaarneming, zodat ze kunnen racen tegen hun vrienden en familie.
  • Buitenbad: Tijdens de zomermaanden is het buitenbad een populaire trekpleister. Het beschikt over een groot zwembad met duikplanken en een lange glijbaan. Daarnaast is er een ruime zonneweide waar je kunt relaxen en genieten van de zon. Voor de jongste bezoekers is er een apart peuterbad met leuke waterspeeltoestellen.
  • Peuterbad: Het peuterbad is speciaal ontworpen voor de jongste bezoekers, met ondiep water, fonteinen en een kleine glijbaan. Het biedt een veilige en leuke omgeving voor peuters om te spelen en vertrouwd te raken met water.

Wellness en Ontspanning

  • Wellnessfaciliteiten: Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning biedt De Welle verschillende wellnessfaciliteiten, zoals een sauna, infraroodcabine, Turks stoombad en zonnebanken. Deze faciliteiten zijn perfect om te ontspannen en tot rust te komen na een actieve dag in het zwembad​.

Sport en Fitness

  • Aquasporten: De Welle biedt een breed scala aan aquasporten, waaronder aquarobics, aquajogging en zwemlessen. Deze lessen worden gegeven door professionele instructeurs en zijn geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor trimzwemmen en zwemmen voor vijftigplussers​..

Eten en Drinken

  • Café: In het gezellige café van De Welle kun je genieten van een hapje en een drankje. Het menu biedt een breed scala aan snacks, lichte maaltijden en verfrissende drankjes. Het café is de perfecte plek om te ontspannen en na te praten over je zwemavonturen terwijl je geniet van het uitzicht op het zwembad.

Evenementen en Thema-Dagen

  • Speciale Evenementen: Regelmatig organiseert De Welle speciale evenementen en thema-dagen, zoals zwemwedstrijden, watershows en seizoensgebonden activiteiten. Deze evenementen zorgen voor extra vermaak en maken je bezoek nog wat specialer.

Kinderfeestjes en Groepsuitjes

  • Kinderfeestjes: Zwem- en Recreatiecentrum De Welle is ook een uitstekende locatie voor kinderfeestjes. Met verschillende arrangementen kunnen kinderen een fantastische dag beleven met hun vrienden. De feestjes kunnen worden aangepast aan de wensen van de jarige, inclusief spelletjes, zwemattracties en feestelijke traktaties​.

Praktische Informatie

  • Openingstijden: De openingstijden variëren, dus het is raadzaam om de website van De Welle te raadplegen voor de actuele tijden. Het zwembad is doorgaans dagelijks geopend met ruime openingstijden, zowel overdag als ’s avonds.
  • Toegangsprijzen: De toegangsprijzen zijn afhankelijk van het type zwembad en de duur van het bezoek. Er zijn speciale tarieven voor kinderen, senioren en groepen. Tickets kunnen zowel online als aan de kassa worden gekocht.
  • Locatie: Zwem- en Recreatiecentrum De Welle is gelegen aan de Reidingweg 6, 9203 KR Drachten. Het is gemakkelijk bereikbaar met zowel de auto als het openbaar vervoer.

Conclusie

Zwem- en Recreatiecentrum De Welle biedt een veelzijdige en plezierige ervaring voor het hele gezin. Of je nu komt voor de zwembaden, de glijbanen, de wellnessfaciliteiten of gewoon om te ontspannen, er is voor iedereen iets te beleven. Plan je bezoek en ontdek waarom De Welle een geliefde bestemming is voor een dag vol waterplezier en ontspanning.

Adres:
Reidingweg 6, 9203 KR Drachten
https://www.sportbedrijfdrachten.nl/zwemcentrum-de-welle

Delen is leuk!