Staalbergven

Staalbergven, gelegen in de Oisterwijkse bossen, is een populaire bestemming voor gezinnen en natuurliefhebbers die op zoek zijn naar een dag vol ontspanning en plezier. Dit openluchtzwembad biedt een prachtige combinatie van natuurlijke zwemlocaties en recreatieve faciliteiten, ideaal voor een zomers uitstapje​. 

Activiteiten en Bezienswaardigheden

  1. Natuurlijk Ven: Het Staalbergven bestaat uit een natuurlijk ven dat is opgedeeld in verschillende zwemgedeeltes. Er is een diep zwemgedeelte met een duikplateau en een ondiep speelgedeelte bij het zandstrand, perfect voor kinderen om veilig te spelen en zwemmen. Helaas zijn de chloorbaden dit seizoen gesloten.
  2. Zandstrand: Langs het ven ligt een prachtig zandstrand waar bezoekers kunnen ontspannen, zonnebaden en genieten van een picknick. Het zandstrand maakt het zwembad tot een aantrekkelijke plek om te vertoeven op warme zomerdagen​.
  3. Speeltuin: Naast het zwemgedeelte is er een moderne speeltuin waar kinderen zich kunnen uitleven. De speeltuin beschikt over verschillende klimtoestellen en springkussens, en er is zelfs een tafeltennistafel en een voetbalkooi op het grasveld​. 
  4. Waterfietsen en Bootjes: Voor extra waterplezier kunnen bezoekers gebruik maken van waterfietsen en bootjes. Deze activiteiten voegen een avontuurlijk element toe aan het bezoek en zijn leuk voor het hele gezin.​ 
  5. Faciliteiten: Het Staalbergven biedt diverse faciliteiten zoals kleedkamers, toiletten en een restaurantje waar je snacks, broodjes en drankjes kunt kopen. Er is ook voldoende parkeergelegenheid voor zowel auto’s als fietsen​.

Praktische Informatie

  • Locatie: Staalbergven, Vennelaan 8, 5061 SP Oisterwijk
  • Openingstijden: Het zwembad is geopend van eind april tot eind augustus. De openingstijden zijn in het voorseizoen van maandag tot vrijdag van 12:00 tot 19:00 uur, en in het weekend en op feestdagen van 10:00 tot 18:00 uur. In het hoogseizoen is het dagelijks geopend van 10:00 tot 19:00 uur.
  • Toegangsprijzen: Een dagkaartje kost €5,00 voor volwassenen en €3,00 voor kinderen onder de 15 jaar. Abonnementen zijn ook beschikbaar en variëren in prijs​.

Conclusie

Staalbergven biedt een perfecte mix van natuur en recreatie, met zwem- en speelfaciliteiten voor alle leeftijden. Of je nu wilt ontspannen op het zandstrand, zwemmen in het natuurlijke ven, of de kinderen wilt laten spelen in de speeltuin, Staalbergven heeft voor ieder wat wils. Plan je bezoek en geniet van een onvergetelijke zomerdag in de Oisterwijkse bossen!

Voor meer informatie en om je bezoek te plannen, ga naar de officiële website van Staalbergven.

Vennelaan 8,2061 SP Oisterwijk
https://www.oisterwijk.nl/in-de-gemeente/staalbergven

Delen is leuk!