Friesland – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Friesland

Friesland, bekend om zijn meren, weidse landschappen en rijke cultuur, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Of je nu van watersport houdt, historische steden wilt verkennen, of op zoek bent naar spannende attracties en musea, Friesland heeft het allemaal.

Grote Steden in Friesland

In Friesland vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Dokkum: Een van de oudste steden van Friesland, bekend om de Elfstedentocht. Bezoek het Admiraliteitsgebouw en ontdek de rijke maritieme geschiedenis van de stad. De stad heeft ook een mooie historische binnenstad met grachten en oude gebouwen.

Leeuwarden: De hoofdstad van Friesland is een bruisende stad met veel te ontdekken. Bezoek het Natuurmuseum Fryslân, waar kinderen alles leren over de natuur en de dierenwereld. Het Fries Museum biedt interessante tentoonstellingen over de Friese geschiedenis en cultuur. Voor een prachtig uitzicht over de stad kun je de Oldehove beklimmen.

Sneek: Bekend om de Sneekweek, een van de grootste zeilevenementen van Europa. Bezoek het Fries Scheepvaart Museum, waar kinderen alles leren over de geschiedenis van de scheepvaart in Friesland. Sneek heeft ook prachtige grachten en historische gebouwen die een bezoek waard zijn.

Heerenveen: Deze stad staat bekend om het Thialf stadion, de plek voor schaatsliefhebbers. Het Abe Lenstra Stadion is ook een bezoek waard voor voetbalfans. Daarnaast biedt het Museum Belvédère moderne kunsttentoonstellingen in een prachtige omgeving.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Friesland zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • AquaZoo Leeuwarden: Dit dierenpark biedt een breed scala aan dieren en educatieve tentoonstellingen. Kinderen kunnen genieten van het pinguïnstrand, de zeehonden en de vele andere dieren.
    • SanjesSafari: Gelegen in Feanwâlden, biedt deze kinderboerderij en speeltuin een leuke dag uit voor gezinnen. Kinderen kunnen de dieren aaien en zich uitleven in de speeltuin.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • Planetarium Eise Eisinga: In Franeker, waar kinderen alles leren over ons zonnestelsel en de sterrenhemel. Dit planetarium is het oudste werkende planetarium ter wereld.
    • Fries Landbouwmuseum: In Earnewâld, waar kinderen kunnen leren over de geschiedenis en de toekomst van de landbouw in Friesland.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • Nationaal Park De Alde Feanen: Dit prachtige natuurgebied biedt wandel- en fietspaden, en kinderen kunnen genieten van de flora en fauna. Er zijn ook boottochten beschikbaar.
    • De Groene Ster: Een recreatiegebied nabij Leeuwarden met stranden, speeltuinen en wandelroutes. Ideaal voor een dagje uit in de natuur.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Speelparadijs Monkey Town: In Leeuwarden, een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
    • Escape Room Friesland: In diverse locaties in Friesland, biedt spannende en uitdagende puzzels voor oudere kinderen en tieners.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Klimpark Friesland: In Appelscha, biedt dit klimpark verschillende parcoursen in de bomen, geschikt voor kinderen en volwassenen.
    • Richtsfjord Adventure Park: Gelegen in het Friese merengebied, biedt dit park tal van watersportactiviteiten zoals kanoën, zeilen en windsurfen.
  6. Stranden en Watersport:
    • Makkum Beach: Een populair strand aan het IJsselmeer, perfect voor een dagje zon, zee en zand. Kinderen kunnen hier veilig zwemmen en zandkastelen bouwen.
    • Sneekermeer: Dit meer biedt tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, kanoën en windsurfen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die lessen aanbieden.