Drenthe – kaart

Ontdek de Leuke Uitjes in de Provincie Drenthe

De provincie Drenthe, bekend om zijn uitgestrekte natuur en prehistorische monumenten, biedt een breed scala aan activiteiten voor gezinnen met kinderen. Of je nu van buitenavonturen, historische bezienswaardigheden of educatieve musea houdt, Drenthe heeft voor ieder wat wils.

Grote Steden in Drenthe

In Drenthe vind je diverse steden die ieder hun eigen unieke activiteiten en attracties bieden:

Hoogeveen: Bezoek het Museum de 5000 Morgen, een landbouwmuseum waar kinderen meer kunnen leren over de geschiedenis van de landbouw in Drenthe. Daarnaast heeft Hoogeveen diverse speeltuinen en parken waar kinderen zich kunnen uitleven.

Assen: De hoofdstad van Drenthe biedt tal van activiteiten voor kinderen. Bezoek het Drents Museum, waar regelmatig kindvriendelijke tentoonstellingen en workshops worden georganiseerd. Het Verkeerspark Assen is perfect voor kinderen om te leren over verkeer en veiligheid op een speelse manier.

Emmen: Bekend om Wildlands Adventure Zoo, waar kinderen een wereldreis kunnen maken door verschillende themagebieden zoals de jungle, savanne en poolgebieden. Emmen heeft ook het Veenpark, een openluchtmuseum dat het leven in de veengebieden laat zien.

Filter op

Leuke Activiteiten

In de provincie Drenthe zijn er talloze activiteiten te ondernemen met kinderen:

  1. Dierenparken en Boerderijen:
    • Wildlands Adventure Zoo Emmen: Dit dierenpark biedt een unieke ervaring met verschillende themagebieden zoals de jungle, de savanne en de poolgebieden. Kinderen kunnen genieten van de dieren en de interactieve exhibits.
    • Kinderboerderij de Lariks: Gelegen in Assen, waar kinderen boerderijdieren kunnen ontmoeten en meer kunnen leren over het leven op de boerderij.
  2. Musea en Educatieve Uitjes:
    • Drents Museum: In Assen biedt dit museum interessante tentoonstellingen en educatieve programma’s speciaal voor kinderen. De tentoonstellingen variëren van archeologie tot moderne kunst.
    • Hunebedcentrum: In Borger kunnen kinderen alles leren over de prehistorische hunebedden en de mensen die ze bouwden. Het museum biedt interactieve tentoonstellingen en rondleidingen.
  3. Natuur en Buitenactiviteiten:
    • Nationaal Park Dwingelderveld: Dit prachtige natuurgebied biedt wandel- en fietspaden, en kinderen kunnen genieten van de flora en fauna. Er zijn ook speurtochten en educatieve programma’s beschikbaar.
    • Boomkroonpad: In Drouwen, biedt een wandeling door de boomtoppen en een prachtig uitzicht over het bos. Het park heeft ook een speelbos voor kinderen.
  4. Binnenactiviteiten voor Slechte Weerdagen:
    • Plopsa Indoor Coevorden: Een indoor pretpark met attracties gebaseerd op bekende Studio 100 figuren zoals Kabouter Plop en Bumba.
    • Speelparadijs Ballorig: In diverse locaties in Drenthe, biedt een indoor speeltuin waar kinderen kunnen klimmen, klauteren en spelen in een veilige omgeving.
  5. Avontuurlijke Uitjes:
    • Klimpark Grolloo: Dit klimpark biedt verschillende parcoursen in de bomen, geschikt voor kinderen en volwassenen. Het park heeft ook een speeltuin en picknickplekken.
    • Outdoor Drenthe: In diverse locaties biedt avontuurlijke activiteiten zoals kanoën, mountainbiken en survivaltochten.
  6. Stranden en Watersport:
    • Zwemplas ’t Nije Hemelriek: Gelegen bij Gasselte, een prachtige zwemplas omgeven door bossen. Ideaal voor een dagje zon, zwemmen en zandkastelen bouwen.
    • Watersportcentrum Blauwestad: Biedt tal van watersportmogelijkheden zoals zeilen, kanoën en windsurfen. Er zijn verschillende verhuurbedrijven die lessen aanbieden.