Sprokkelbos Lent

Het Sprokkelbos in Lent, gelegen achter het oude Vitens pompstation, is een verborgen parel voor gezinnen die op zoek zijn naar een natuurlijke en avontuurlijke speelplek voor kinderen. Dit kleine maar sfeervolle bos biedt talloze mogelijkheden voor kinderen om hun fantasie de vrije loop te laten en actief te spelen in de buitenlucht.

Wat Maakt Het Sprokkelbos Bijzonder?

Het Sprokkelbos onderscheidt zich door zijn ongedwongen, natuurlijke speelomgeving waar kinderen echt kind kunnen zijn. Hier draait alles om vrij spel en het ontdekken van de natuur op een veilige en toegankelijke manier.

  1. Klimmen, Klauteren en Hutten Bouwen
    Kinderen kunnen zich uitleven door te klimmen en klauteren over de natuurlijke speelelementen die verspreid zijn door het bos. Takken en bladeren vormen de bouwmaterialen voor hutten, waar jonge bouwers naar hartenlust hun eigen schuilplaatsen kunnen creëren. Vies worden mag hier, en dat maakt het avontuur des te leuker.
  2. Verstoppertje Spelen en Waterpret
    Het dichte gebladerte en de kronkelende paadjes maken het Sprokkelbos ideaal voor een spannend potje verstoppertje. Daarnaast is er ruimte om te kliederen met water, wat vooral op warme dagen een welkome verfrissing biedt.
  3. De Vertelplek
    Midden in het bos is een sfeervolle vertelplek ingericht, waar regelmatig voorleesactiviteiten worden georganiseerd. Hier kunnen kinderen genieten van verhalen die hun verbeelding prikkelen, terwijl ze zich in een natuurlijke setting bevinden.
  4. Vogelhuisjesboom
    Het Sprokkelbos moedigt kinderen aan om hun creativiteit verder te ontwikkelen door zelfgemaakte vogelhuisjes mee te nemen en op te hangen in de speciale “vogelhuisjesboom”. Dit initiatief draagt bij aan het vergroten van de biodiversiteit in het bos en maakt van het Sprokkelbos een nog levendigere plek.

Praktische Informatie

Het Sprokkelbos is het hele jaar door gratis toegankelijk en ideaal voor een spontaan uitje met het gezin. Het bos is gemakkelijk te bereiken per fiets of te voet, maar er zijn geen directe parkeerplaatsen in de buurt, wat bijdraagt aan het rustige karakter van de plek. Houd er ook rekening mee dat er geen sanitaire voorzieningen zijn, dus plan je bezoek hierop.

Na een avontuurlijke dag in het bos kunnen gezinnen terecht bij het nabijgelegen restaurant Stroom Lent voor een verfrissend drankje of een maaltijd, waardoor het dagje uit compleet wordt.

Adres:
Vossenpelssestraat 16, 6663 KC Lent

Het Sprokkelbos in Lent is een unieke en uitnodigende plek waar kinderen spelenderwijs de natuur kunnen ontdekken. Met tal van activiteiten zoals klimmen, klauteren, hutten bouwen en genieten van verhalen bij de vertelplek, biedt dit speelbos een ideale omgeving voor jonge avonturiers. Of je nu in de buurt woont of een bezoek plant aan Lent, het Sprokkelbos is zeker een bezoek waard voor gezinnen die van natuur en buiten spelen houden.

Voor meer informatie kun je de officiële website van het Sprokkelbos Lent bezoeken.

Delen is leuk!