Nederlands Bakkerijmuseum Hattem

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem biedt een unieke beleving voor het hele gezin. Met een combinatie van geschiedenis, humor en hands-on activiteiten, is dit museum de ideale bestemming voor een educatief en gezellig dagje uit. Gevestigd in een pittoresk deel van Hattem, beslaat het museum meerdere panden die met elkaar verbonden zijn door een ondergrondse tunnel, wat zorgt voor een knusse en avontuurlijke sfeer.

Activiteiten voor Kinderen: Bakken en Speuren

Voor kinderen is er veel te doen in het museum. Op zaterdagen en tijdens schoolvakanties kunnen de jongste bezoekers zelf aan de slag met deeg. Ze krijgen de kans om onder begeleiding van een echte bakker koekjes en broodjes te bakken. Dit is niet alleen leerzaam, maar ook ontzettend leuk, want de kinderen mogen hun eigen creaties mee naar huis nemen.

Daarnaast biedt het museum een speurtocht aan, waarbij kinderen op zoek gaan naar verborgen muizen of deegrollers die door het hele museum verstopt zijn. Voor de jongere kinderen is dit een spannende manier om meer te leren over het bakkersvak​.

Voorstellingen en Humorvolle Broodshows

Het museumtheater biedt dagelijks voorstellingen waarin de bakker op humoristische wijze broodfiguren maakt. Met liedjes, rijmpjes en een flinke dosis humor, weet de bakker jong en oud te boeien. Kinderen worden actief betrokken bij de voorstelling, wat de ervaring extra speciaal maakt​.

De Poffertjessalon en Museumshop

Voor een smakelijke pauze kun je terecht in de Poffertjessalon, waar je kunt genieten van versgebakken poffertjes volgens een traditioneel recept. Bij mooi weer is het heerlijk toeven op het terras​.

Ook is er een museumshop waar je souvenirs, bakproducten en andere lekkernijen kunt kopen. Op zaterdagochtend kun je in de bakwinkel terecht voor versgebakken brood en banket.

Praktische Informatie Bakkerijmuseum Hattem

Adres:
Kerkhofstraat 13, 8051 GG Hattem

Openingstijden:

  • Dinsdag t/m zaterdag: 10:00 – 17:00 uur
  • Zondag en maandag: gesloten
    In de schoolvakanties kunnen de openingstijden afwijken

Toegangsprijzen:

  • Volwassenen: € 8,00
  • Kinderen 4 t/m 12 jaar: € 6,50
  • Kinderen 0 t/m 3 jaar: gratis​

Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem is een geweldig uitje voor gezinnen die op zoek zijn naar een leerzame en vermakelijke ervaring. Met interactieve bakactiviteiten, humoristische broodshows en heerlijke poffertjes, biedt dit museum voor iedereen iets bijzonders. Mis het niet tijdens je volgende bezoek aan Hattem.

Meer informatie en reserveringen: Nederlands Bakkerijmuseum

Kerkhofstraat 13, 8051 GG Hattem
http://www.bakkerijmuseum.nl/

Delen is leuk!