De Heksenwaag in Oudewater

Als je op zoek bent naar een unieke en leerzame ervaring voor het hele gezin, is een bezoek aan Museum De Heksenwaag in Oudewater een geweldig idee! Dit museum brengt de spannende en soms huiveringwekkende geschiedenis van heksenvervolging in de 16e en 17e eeuw tot leven op een manier die zowel jong als oud aanspreekt.

Wat is er te doen voor kinderen?

Bij Museum de Heksenwaag in Oudewater is er genoeg te beleven voor kinderen. Een van de hoogtepunten is de mogelijkheid om op de originele weegschaal uit 1482 te staan. Vroeger werd deze weegschaal gebruikt om te bepalen of iemand een heks was. Vandaag de dag is het een leuke en spannende activiteit waarbij kinderen (en volwassenen) een certificaat kunnen ontvangen als bewijs dat ze geen heks zijn.

Daarnaast biedt het museum een speciale speurtocht aan. Deze schattenjacht is zowel leuk als educatief, waarbij kinderen op een interactieve manier leren over de geschiedenis van heksenvervolging. Er is ook een geanimeerde video die het verhaal vertelt van de heksenjachten, speciaal ontworpen om kinderen te boeien en hen meer te leren over deze fascinerende periode.

Voor degenen die hun bezoek extra speciaal willen maken, is het mogelijk om kinderfeestjes te organiseren in het museum. Dit maakt het een ideale locatie voor verjaardagen en andere feestelijke gelegenheden, waarbij de kinderen niet alleen plezier hebben, maar ook iets nieuws leren.

Meer over het museum

Het museum bevindt zich in een historische waag, die in de 16e eeuw een cruciale rol speelde in het leven van veel mensen. Oudewater was de enige stad in Europa waar mensen eerlijk gewogen konden worden om te bewijzen dat ze geen heks waren. Dankzij een speciale dispensatie van Keizer Karel V werd hier niemand ooit veroordeeld als heks. Deze rijke geschiedenis wordt in het museum tot leven gebracht door middel van boeiende audio-visuele presentaties en tentoonstellingen.

Voor volwassenen is er ook genoeg te zien en te doen. De exposities bieden een diepgaande kijk op de geschiedenis van de heksenvervolging, en de originele weegschaal blijft een fascinerend stuk geschiedenis dat je zelf kunt ervaren.

Praktische informatie

Het museum is het hele jaar door geopend, met extra openingstijden tijdens de kerst- en voorjaarsvakantie. Het is gelegen aan de Leeuweringerstraat 2 in Oudewater. Voor groepsbezoeken of speciale gelegenheden is het aan te raden om vooraf te reserveren.

Een bezoek aan Museum de Heksenwaag in Oudewater is een unieke en verrijkende ervaring voor het hele gezin. Of je nu komt om te leren, te spelen of simpelweg te genieten van een dagje uit, dit museum heeft echt voor ieder wat wils.

Ontdek de fascinerende geschiedenis van de Heksenwaag in Oudewater, een unieke ervaring op slechts een steenworp afstand van het bruisende Woerden en het historische Utrecht. Combineer je bezoek met nog meer spannende uitjes in deze prachtige steden!

Leeuweringerstraat 2, 3421 AC Oudewater
https://heksenwaag.nl/

Delen is leuk!