Fries Verzetsmuseum

Het Fries Verzetsmuseum, onderdeel van het Fries Museum in Leeuwarden, biedt bezoekers een diepgaand inzicht in de gebeurtenissen en het dagelijkse leven in Friesland tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum vertelt de verhalen van moed, verzet en overleven, en herdenkt de mensen die zich verzetten tegen de Duitse bezetting.

Tentoonstellingen Het museum presenteert een aantal boeiende tentoonstellingen die de impact van de oorlog op Friesland laten zien. Bezoekers kunnen leren over de bezetting, collaboratie, verzet, vervolging en bevrijding. De permanente tentoonstelling “Vrijheid anno nu” onderzoekt hoe vrijheid door de jaren heen is ervaren en wat het vandaag de dag betekent​.

Collectie De collectie van het Fries Verzetsmuseum bestaat uit ongeveer 45.000 objecten, waaronder documenten, foto’s, films, en persoonlijke verhalen. Deze collectie biedt een indrukwekkend beeld van het leven tijdens de oorlog en de daden van verzet die plaatsvonden in Friesland.

Educatieve Programma’s Voor scholen en jongeren biedt het Fries Verzetsmuseum diverse educatieve programma’s. Deze programma’s zijn ontworpen om leerlingen te betrekken bij de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en hen te laten nadenken over thema’s zoals vrijheid, verzet en de gevolgen van oorlog. Er zijn speciale rondleidingen en workshops beschikbaar voor zowel het primair als voortgezet onderwijs.

Praktische Informatie

  • Locatie: Het Fries Verzetsmuseum bevindt zich op de tweede verdieping van het Fries Museum, Zaailand 92, 8911 BS Leeuwarden.
  • Openingstijden: Dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Gesloten op maandag.
  • Toegangsprijzen: Voor de meest actuele toegangsprijzen en mogelijke kortingen, raadpleeg de officiële website van het museum.
  • Bereikbaarheid: Het museum is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer en er is parkeergelegenheid in de buurt.

Plan je bezoek aan het Fries Verzetsmuseum en duik in de verhalen van het Friese verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog. Voor meer informatie en om tickets te kopen, bezoek de officiële website van het Fries Verzetsmuseum​.

Zaailand 92, 8911 BS Leeuwarden.

Delen is leuk!